Hogyan tudom lemérni pontosan a kocsim fogyasztását?
Figyelt kérdés
Nem tudom teljesen kiüríteni a tankot, és után megtankolni hogy megnézzem azzal mennyit megy el...
Vagy tankolok bele és nézem hány kilómétert mentem na de honnan tudjam mikor fogyott el az a benzin amit beletankoltam? Segítsetek légyszi..
2013. aug. 7. 18:10
1/7 Dörmögő válasza:
Teletankolod, mész vele pár száz km-t, maj ismét teletankolod, így láthatod hogy a megtett km alatt mennyi üzemanyag fogyott. Ha pontos akarsz lenni akkor másodjára is ugyanahhoz a kúthoz menj.
2/7 anonim válasza:
telitank után 100km-t mész vele majd ismét telitank. amennyi belement, annyit evett százon. persze akkor lesz hiteles ha nem 5 km-eket mész vele csak. hanem vegyesen
3/7 anonim válasza:
A legegyszerűbben úgy érdemes, hogy kétszer telitankolod a kocsit, és a második tankolás után a megtett kilométer és a tankolt üzemanyagból kiszámolod az átlagfogyasztást.
Első tankolás után persze nullázni kell a napi km-számlálót!
4/7 Dörmögő válasza:
Egyébként én azért írtam pár száz kilométert, mert minél többet mész vele újratankolás előtt, annál pontosabb lesz a számítás.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem :) Ez eddig talán azért nem fordult meg a fejemben mert nincs lóvé teletankolásra :D
2013. aug. 7. 18:37
6/7 anonim válasza:
Pedig részletekben is ugyanannyit költesz benzinre (nem pontosan, mert ingadozik az ára, de nagyjából)... Sose értettem, hogyan nincs pár tízezre valakinek tankolásra, ha egyszer szüksége van a benzinre és úgyis kifizeti. Ennél sokkal zsebbenyúlósabb dolgok történhetnek hirtelen, akkor hitelt vesz fel és jó nagy kamattal fizeti? Nincs X pénze, úgyhogy X+N-et fizet? Magas ez nekem.
7/7 anonim válasza:
Regisztrálsz itt: www.fuelly.com és elkezded tölteni a tankolásaidat. Minden tankolásra kapsz fogyasztási statisztikákat, persze összevont átlagokat és tendenciákat is mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!