Leöntötték az autómat kromofággal. Mindenhol! Mennyibe fog ez nekem fájni?
Sokba sajnos.
Több száz ezer Ft egy normális festés.
Ráadásul a kromofágos autókat nem nagyon szokták elvállalni, mert kétséges a végeredmény minősége. Garanciát szerintem tuti nem kapsz rá sehol.
Próbálj meg keresni kis régi műhelyeket, ahol Pista bácsik dolgoznak, úgy megúszod olcsóbban.
Hát valami kereskedő biztos megvenné ár alatt. Sőt én is :D
Ha van egy kis érzéked hozzá, és csiszoltál már ezt-azt, a csiszolást végezheted magad is, úgy tudsz spórolni elég sokat.
Neten találsz segítséget fényezés előkészítéséhez.
Először is: a kromofág maró hatású anyag, ha még rajta van az autón, akkor illene nagyon-nagyon bő vízzel olyan helyen lemosni, ahol nem károsítja a környezetet. Igaz a mai kromofágok elég gyengék, de a régebbi simán meg tudja eszegetni a gumi/műanyag dolgokat emlékeim szerint.
És közben nem magadra fröcsögetni a vizet, mert a bőrödet is "lekezeli". Meg a ruhát, mindent.
Másodszor: telibe kell fújni az autót majd. Ez komoly összeg - szóval ha eddig nem tettél feljelentést a rendőrségen, akkor én a helyedben megtenném. Hátha elkapják az illetőt és ki lehet belőle préselni a fényezés árát.
Harmadszor: illene gyorsan elhatározni, hogy mit szeretnél a kocsival. A kromofág után a csupasz fém marad vissza, ami - hiába kapott galvanikus kezelést - kizárt, hogy ne kezdjen több helyen barnulni (rozsdapöttyök/foltok), napról napra csúnyább lesz a kocsi emiatt.
Többszáz ezer forint az újrafényezése.
A kromofágot el kell róla távolítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!