Ha hirtelen menet közben elromlana a fék, bepánikolnál? Haza mernél még utána menni a kocsival?
Figyelt kérdés
Tegnap este jutott eszembe ez a kérdés. Azóta gondolkodom rajta. Tegyük fel, hogy vki megy városban és hirtelen elromlik a fék (pl.: elfolyik az olaj). Manuális váltós kocsiról van szó természetesen, automatánál nem tudom hogyan van motorfék még stb. Gondolom megállni úgy lehetne, hogy 1-es majd kuplungot szép finom ráengedni, hagyni egy picit, hogy lassuljon még a kocsi majd kézifék. A kérdés itt jön. Tegyük fel, hogy nincs pénzed autómentőre akkor hazamernél vele utána menni? Persze max. 2-be és ahol fékezni kell (pl.: alsóbb rendúton), ott előtte már 1-s és motorfék. Én forgalmi helyzettől illetve attól függően, hogy hol történne úgy kalkulálnék, hogy vajon megpróbálom-e. Persze ez csak elméleti kérdés, rem. sosem lesz ilyen.2013. aug. 7. 10:02
11/13 anonim válasza:
Miért szavaztátok le a 8#-as válaszolót? Pedig jól írta le.
Aki esetleg többet szeretne olvasni az nézze meg az alábbi linket
heeegany
Apukádnak nem lehet h ladája volt, mert ha jól tudom annál 2 fékkör van de viszont tengelyenként hat, tehát ha az első tengely köre száll el a hátsóval nem nagyon lehet lassulni mert minden kocsinak az első tengely fékez többet
A faágas módszer nekem fura mert több 10 bár is van a fékrendszerben. Hogy-hogy nem nyomta ki?
12/13 anonim válasza:
De, lada volt. Elmondása szerint faág+ egy kis drót elég volt. Nem volt valami nagy fékhatás, de legalább egy kicsi volt. Azt meg, hogy pontosan hogy vitelezte ki nem tudom. Tény, hogy elég nagy nyomás van ott.
13/13 anonim válasza:
Nekem 2 hónapja ment el a fék akkor, amikor éppen hirtelen kellett volna fékezni...Körülbelül a padlólemezt átszakítottam, úgy nyomtam a kb. huszadjára visszaesett fékerővel funkcionális fékberendezést, meg némi kézivel. Nem hazudok, 5 centin múlott. Utána 30-al mentem haza, motorfék és kézifék. Abban a pillanatban elég erősen leizzadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!