Szeretnék egy nagyobb, de viszonylag olcsó motort. Mz -re gondoltam. Mik a tapasztalataitok?
Mennyi különbség van 125 és 250 ccm-es változat között?
18. életévemet fogom betölteni. Fiatalokat nem nagyon látok ilyen motorokon, pedig nekem kinézetre is tetszenek :D
A konkrét kérdések:
-Milyen jogsit kéne rá venni, és föleg mennyibe kerül(az elsősegély megvan az 50-es jogsiból, ha ez számit)
-Milyen véleménnyel van róla, akinek már volt. Hibák-előnyök...
-Mennyit kell "bütykölgetni", mert nem igazán az a típus vagyok.
A különbség óriási már a köbcentiből adódóan is. Valamint nem tudni Te melyik típusra is gondoltál pontosan (trophy, ets, ts , etz) az utóbbiak kissé elterjedtebbek mert újabbak a többi inkább veterán.
Jogosítvány a korodból adódóan az az A2 kategória. Amellyel 35 kilowattig vezetheted. Ma már nem köbcenti alapon lehet vizsgázni, hanem a motornak a teljesítménye határozza meg a kategóriáját. A 125 ccm-s az 8kW, a 250-es pedig 15kW. Tehát mind a kettő belefér. Annyit tudok, hogy variálták a kategória váltás szabályait (sajnos most ezt nem tudom neked kifejteni, hogy mit és mennyire).
Igazából Ezek a motorok is közel 20 évesek (+-). Ugyebár amit használnak az kopik, az meg tönkre megy. De ha ki tudsz fogni egy idős bácsitól egy olyat ami nála porosodik évek óta, akkor csapágy és a szimeringek cseréje után mondhatni van egy új motorod.
De viszont bütykölgetni, azt lehet! De elviheted szerelőhöz is hiszen ő ezzel foglakozik.
-A2-t. Ami erősebb motorra is feljogosít.
-Kivisz a világból.:) És jobb mint a 350-es JAWA.:) (Én most egyébként 250-es ETZ-re gondolok.:))
-Régi motort szerelni kell, de az összes használt járműnél benne van a pakliban. De ha normális állapotút veszel, akkor el fog menni egy darabig, csak ügyelni kell egy tűrhető olajat tölts bele, és ne hajtsd túl.:)
Nem tudom mennyit szánsz rá, de pl Ő elég jó motor: [link]
(Alkudni persze kell!:d)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!