Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom leszedni a gumit...

Hogyan tudom leszedni a gumit a felniről?

Figyelt kérdés
Milyen módszerrel kel.
2009. okt. 24. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Hm.. Azért nem ártana rendesen kérdezni. Teherautó, személyautó, motor, kismotor, kerékpár?

Úgy általában.. Szeleppel szemben betaposni a mélyágyba, szelepnél kell kezdeni kiemelni /átemelni/ a falcot. Ha ez megvan, egyenes az út, de igen könnyű kicsípni a belsőt.

Üdv: StMiklos

2009. okt. 24. 11:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Én már láttam olyat, hogy a peremnél bekenték gázolajjal (?) és könnyebb volt leszedni egy spájszerrel..állitólag ez régi trükk csak nekem volt új...
2009. okt. 24. 12:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha autóra gondolsz ne állj neki házilag semmiképp. Spajszerokkal kellene feszgetni nagy szenvedésekkel meg kalapáccsal püfölni de ez semmilyen szempontból nem előnyös. A gumisműhelyekben ott van a gép direkt erre a célra. Ha házilag barkácsolod megsértheted a gumit is, a másik meg az hogy "ütni" fog a kerék, centírozás szükséges amit szintén a gumisműhelyben lehet szakszerűen gépen megoldani.

A bicikligumit az le tudod szedni tompa csavarhúzó segítségével feszgetve de vigyázni kell, ne sértsd meg a belsőt.

Motorkerékpárnál is még megoldható.

2009. okt. 24. 22:28
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. okt. 24. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:

1. Leereszted, ólomsúlyokat leszeded a felniről s bejelölöd filccel hogy honnan majd kicsavarod a szelepet is.

2. Felteszed a pótkereket a kocsira majd óvatosan ráhajtasz a gumiabroncs szélére hogy a gumiperem bepattanjon a felni mélyárkába. (Ha más nincs egy-két ék formában bevágott kemény fával, kalapáccsal körkörösen bevered a gumi peremet a felnibe)

3. Fa eszközzel lefeszegeted a gumit a felniről. (spájszer nem jó mert megsérül minden)

4.Ha lent van a gumi, szilikon zsírral vagy spray-el lekezeled az új gumi peremét és a felni belső peremét is hogy könnyen felmenjen a másik gumi. Én 2 térddel nyomva szoktam feltenni szemben gugolva a felni szelepes részével.

5. Ha fent van óvatosan levegőt nyomsz bele mert egy pattanás után ugrik csak minden a rendes helyére. Kézre, ujjakra vigyázni mert csúnyán becsípheti! A centirozó súlyokat tedd vissza ahol volt.

6.Izomláz és örül.

2017. márc. 29. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!