Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kispárnát az ülésre? Vagy mit...

Kispárnát az ülésre? Vagy mit tegyek, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

A jövő héten megyek rutinra (tanfolyamra). A múlt héten ültem be életemben legelőször úgy a kormányhoz, hogy nekem kellett vezetnem. Persze előtte gyakorlatban is megmutatta az oktató, hogy mit hogyan kell (elindulás, megállás, alapok).

A problémám pedig a magassággal van. Ugyanis épp hogy megütöm azt a magasságot, amivel előre lehet ülni, ebből következik viszont, hogy nincs normális rálátásom a kocsi elejére, ill. amikor vmitől megadott távolságra kell megállni, az említett okból egyszerűen nem megy.

Kis mootorral próbáltam, azzal semmi gond.

De közép kategóriás autóból nem ltok ki megfelelően.

(Sajnos nem válthatok kisebb autóra, mert az oktatómnak jelenleg ez van, másik oktatóhoz pedig nem akarok menni.)

Nem fog kinevetni, ha közlöm vele, hogy vmi kispárna szerű dolog kell, vagy az ülést magasabbra állítani (amennyiben lehet),mert én "kicsi" vagyok?

Hogy mondjam ezt el az oktatómnak?

2009. okt. 24. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Pont így.

Bár szerintem neki is látnia kellene, és figyelhetett volna rá, hogy alacsony vagy.

Egyébként a mostani kocsiknál akárhogy emeled az ülést, sokszor nem látod a kocsi elejét (én sem a miénknél, pedig nem vagyok pici). Rá kellene érezned, hogy hol vannak a távolságok, ebben kérj tőle konkrétan segítséget, mert ha nem jelzed, eszébe sem jut, hogy van ilyen gondod.

Azért megpróbálhatod az ülést emelni, ha lehet. A kispárna is lehet egy megoldás, de én azt biztos nem tűrném meg magam alatt.

2009. okt. 24. 09:41
 2/6 A kérdező kommentje:

"Rá kellene érezned, hogy hol vannak a távolságok, ebben kérj tőle konkrétan segítséget, ..."

Pontosan ez a problémám. És tudom, hogy amíg ez nem oldódik meg, addig nem nagyon fog menni a dolog.

De gondolom, gyakorlat/idő kérdése, hogy megszokjam, "rá érezzek" a távolságokra.

Ebben az oktatóm hogyan tudna segíteni?

2009. okt. 24. 09:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az oktatódnak ez a szakmája, ha jelzed neki a problémát, egy csomó gyakorlattal, apró feladatokkal rá tud vezetni Téged a megoldásra. Ne csüggedj, de beszélj vele, hiszen ezért fizeted, ő nem szívességből foglalkozik Veled!
2009. okt. 24. 10:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ és a biztatást.

Következő alkalommal az lesz az első dolog, hogy szólok neki erről. Lehet, neki 'semmiség', vagy tényleg eszébe se jut, ugyanakkor nekem most ez tényleg probléma...

Köszi mégegyszer a válaszaidat! :)

2009. okt. 24. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Én láttam olyan okatatót akinek a válla az ajtó ablakának az aljáig ér. :)

Épp hogy kilát a kocsiból.

sztem emeld meg az ülést ha van ülésmagasság állítás

2009. okt. 24. 14:46
 6/6 anonim ***** válasza:

- Amikor autót választottál akkor liftezhető ülésest kellett volna választani.

- Kispárnát lehet vinni vizsgára/vezetésre, tehát engedni fogják. Ha úgy érzed, hogy alacsony vagy hozzá akkor mindenképp élj ezzel a lehetőséggel.

- Egy volvo -t leszámítva eddig ahány autót vezettem, egynek sem láttam az orrát, pedig 184 magas vagyok.

Azt, hogy hol az autó eleje a legjobban úgy becsülheted fel, hogy ha előtted áll egy másik autó, és már nem látod a kerekeit, akkor ott állj meg. Addig kb mehetsz. Rutinon persze nincs autó, így ott inkább próbálj meg ráérezni, jegyezd meg h a rúdból (ami előtt meg kell állni) mennyit látsz akkor amikor az oktató azt mondja h na most jó helyen vagy, és próbálj meg akkor megállni.

2009. okt. 25. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!