Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 5. ös váltóból hatos megoldható?

5. ös váltóból hatos megoldható?

Figyelt kérdés
2007-es 1.6 tdci focusom van és nagyon elférne egy 6.ik. Az 5-ös váltó átalakítható 6sebességere vagy venni kell bele 6seb-váltót ?
2013. júl. 30. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
Biztosan át lehet alakítani, de az is biztos, hogy anyagilag nem éri meg, egyszerűbb egy gyári hatsebességes váltót venni - már ha van olyan, ami rámegy erre a motorra.
2013. júl. 30. 17:15
 2/4 anonim ***** válasza:
93%

mindent meg lehet oldani, csak az nem mindegy hogy mennyiből.

De valószínüleg egyszerűbb és olcsóbb venni egy hatos váltót, mint a meglévőt alakítgatni

2013. júl. 30. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Ahogy 1# leírta tehát egyszerűbb venni egy gyári 6-ost.

Én úgy tudom hogy ha van egy 5ös váltó és egy 6os váltó akkor nem annyi a különbség hogy hozzáteszik az 5-ös váltóhoz a 6.-at

Tehát a hatosváltónál inkább jobban van elosztva a sebességek. Talán egy icipicit hosszabb a 6 os váltó végátétele.

A családban pont két (közel) egyforma kocsi van az egyikben 6os a másikban 5ös váltóval szerelve

Egyszer mintha néztem volna hogy mennyit megy 2000 F/percnél. Ha jól emlékszem az egyik 100-zal megy pont a másik 105-tel. Hát nem nagy különbség :)

De lehet hogy megnézem már kíváncsiságból is :)

2013. júl. 30. 17:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyértelműen cserével. Veszel egy 6 gangosat, és aláteszed. Mármint szakember segítségével :)
2013. júl. 30. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!