Milyen autót válasszak, melyik a legjobb választás tanulóvezetőnek?
Most kezdek el vezetni tanulni és már el kellene döntenem, hogy melyik autót válasszam. Kicsi, nagy, benzines vagy diesel-es? 18/L
Itt a felhozatal:
Én kisebb autót ajánlanék a parkolás gyakorlása és a geometriai érzék kialakulása miatt (hol az autó jobb oldala, eleje, stb), valamint valami olcsóbbat, hogy ha véletlen meghúzod, padkázod, akkor ne legyen drága a javítás. Én benzinest ajánlanék, mert azzal nehezebb az elindulás, ha azzal megtanulod, akkor utána szinte bármivel eltudsz indulni.
Mondjuk amit leírtam, az első autónak gondolok, de most látom, hogy te még oktatót se választottál.
Akkor viszont amelyikben a legkevesebb elektronika van, és legpuritánabb, mert azt nehezebb vezetni, mint egy mai szanaszét elektronikázott, segített vackokat.
Szerintem.
persze traktor kell, hogy ha le is ugrasz a kuplungról ne fulladjon le.
Amúgy én is a Merivát választanám, de csak azért, mert nagyobb autó kicsit mint a többi, ha ezen megtanulod, akkor a Smartot is le tudod parkolni, de ha Smarton tanulsz akkor nem nagyon fog menni eleinte.
Egy benzinessel sem nehezebb elindulni, mint bármelyik dieselessel, csak érezni kell a kuplungot. És azt csak úgy tudod, hogy gyakorolsz. Rutinpálya kell meg egy jó oktató, és egy autó, ami nincs széthullva. A többi mellékes
Én viszont a Pandát választanám, mert kicsi és az is dízel. A vizsga és a pótórák nagyon drágák és 30 óra amúgy sem elég megtanulni vezetni, így kisebb autó=kisebb kockázat. Tényleg fontos szempont, hogy ha a naggyal tud parkolni, akkor a kicsivel is, de inkább menjen ki a családi kocsival meg faterral a focipályára, tegyenek le 2 vagy négy karót és úgy tanulja meg, mert úgy sokkal olcsóbb. De azért az oktató is sokat számít, nem csak a kocsi.
Amúgy meg ha benzinessel megy a kuplungolás, akkor dízellel még könyebben fog menni. Szüleim 1.6-os kocsiján tanultam meg kuplungolni, utána egyszer vezettem faterom 1.9-es szívódízel melós kocsiját és egy igénytelen kocsi. Majdnem olyan a kuplungja mint egy traktoré, nem lehet lefullasztani. Bár ebben meg benne van, hogy mivel nem fullad le, így nekiugrik valaminek, de nem kell egyszerre gázt adni, meg kuplungot csúsztatni, mert alapjáraton is gond nélkül elindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!