Hogy működik az autóban a légkondi?
Úgy értem, hogy leállt, hogy nem jön a hideg. :) Kicsit kattog, mintha "erőlködne", de ennyi.
Köszi az eddigi válaszokat is!
Nekem 30ezerért komplett klímafelújítást csináltak, feltöltéssel együtt. A feltöltés azért nem elég, mert ha elment a gáz, akkor valahol lyuk van, azt meg kell találni, be kell foltozni/alkatrészt cserélni (általában valamelyik forgó alkatrész kopása miatt szökik el a gáz).
Vidd el egy klímáshoz és ő megoldja neked.
5
Nem biztos hogy lyukas a rendszer. Ha jól tudom akkor az autógyártók évente valamennyi (pár százalék) szivárgást írnak a teljesen ép rendszer esetén is. Lehet hogy mostanra esett le annyira a gáz mennyisége a rendszerben hogy letiltotta a klímakompreszor bekapcsolását. Ami katogást hall az lehet a hőcserélőhöz tartozó ventilátor miatt is.
"de most leállt.".
nos, ez a baj..
az elektromos kuplung lesz a hunyó...ugyanis a kompresszor nem működik állandóan, csak ha bekapcsolod..
az, hogy évente kell tölteni, meg egyéb, az csak városi legenda..
a mi autónkban tizennégy éve ugyanúgy hűt a klíma, nem kellett sem gáztöltés, sem szűrőcsere...viszont az utasfülkében évente kell a bordázatot fertőtleníteni, a gombásodás kizárása érdekében. ennyi.
tehát..autóvillanyszerelő megállapítja, jó-e a kompresszor kapcsolója, aztán a többi akkor kiderül...
más.. van a telkünkön egy fagyasztóláda, ami húsz éves, és mínusz 22-re fagyaszt..de van egy 1969 évi gyártású Szaratov hűtő, ami a mai napig is hűt...csak hangos, és sokat fogyaszt.
nos az autók hűtője is ilyen. ha egyszer jól rakták össze, akkor az össze van rakva, nem ereszt sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!