Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon kiszívja a nap egy...

Nagyon kiszívja a nap egy fekete autó színét?

Figyelt kérdés
Egy fekete autóm van, ha lemosom és beállok egy fa alá, hogy árnyékban legyen, akkor másnapra olyan koszos lesz, mintha hónapok óta nem lett volna tisztítva. Így most egy szabad területen parkolok vele, ahol reggel 9-tol este 6-7ig éri a nap. Mire számíthatok hosszútávon? Mit ajánlanátok más alternatívának?

2013. júl. 27. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Hosszú távon kifakulhat. Jobb esetben csak a fényezés fárad el amit újra kell polírozni és akkor nem lesz akkora gond. De jobban jársz ha árnyékos helyen parkolsz inkább legyen egy picit koszos de még mindig jobb mint hogy kiszívja a nap. Én autóm nagyon sötétkék, sokan feketének hiszik, én sosem parkolok a napfényes szabad parkolóba itt a telepen mert akkor gyakorlatilag egész nap, napfény éri.

Így inkább a bejárat előtt a fa alatt parkolok vele hol általában mindig van helyem mert én érek leghamarabb haza. Igaz hogy ott is koszos lesz de leszoktam ilyen száraz időbe takarni egy régi lepedővel így a műszerfal is védve van a napfénytől mert pár óráig azért bevilágít oda a nap. A lepedőt az ajtókra rácsukom, gyakorlatilag az autó felsőrészét védi is, és jó az.

2013. júl. 27. 11:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam, hogy beszereznék autóponyvát. Nagyon forgalmas helyen parkolok, ezért a fehér lepedős verziót inkább nem vállalom be :DD
2013. júl. 27. 11:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Jó minőségű UV szűrős wax? Nem csak a színét védi, de portaszító is. Amúgy fehér autón jobban látszik a kos, és a piros autók fakulnak a legjobban, mert általában az nem metál, amúgy a fekete nem kevésbé tartós mint a többi, csak szépen melegszik, ha nincs fényesre pucolva, mert kevesebb fény( és hőenergiát)t ver vissza.
2013. júl. 27. 12:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Tudsz nekem ajánlani olyan waxot?
2013. júl. 27. 15:56
 5/6 anonim ***** válasza:

az én autóm is fekete, és pont úgy csinálom, ahogy egyeske leírta.akkor sem mosom, hanem klf vizes ruhák cseréjével törölgetem. csillog, mint...

(bocs az egyeskéért)

2013. júl. 28. 17:18
 6/6 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:56

Hát nekem autószervizbe hordja az asszony képzeld, exem apjához. Így nem olyan kínos. De ha bemész egy autós szakboltba vagy fényezőbe, nem vernek át és ajánlanak jót. Ez is valami világmárka, pont azért nem emlékszem a nevére, a teleshopos hülyeségeket kerülni kell, de a nagy márkára ha ez van írva az tudja is! Ennek a csomagolásán nagy színes UV felírat van az tudom, és az egyik benzinkút márkája.

2013. júl. 29. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!