Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Holnap lesz a forgalmi vizsgám...

Holnap lesz a forgalmi vizsgám, és nagyon izgulok. Mire kell nagyon oda figyelni?

Figyelt kérdés

Két napja egy falat sem megy le a torkomon, alig tudok aludni, ha elalszom is azt álmodom, hogy vezetek, folyton görcsben van a gyomrom.

Tudom, hogy vannak hibáim. Leginkább a parkolással. Azok közül is a párhuzamos parkolással. Valaki el tudná magyarázni érthetően, hogy hogy is kell azt megcsinálni?

És mi másra kell nagyon oda figyelni, hogy sikerüljön a vizsga?

Ha a vizsgabiztos meg akar buktatni, úgyis meg fog?

Félek, hogy most itt ez a kánikula, és minél hamarabb akar végezni a vizsgabiztos, ezért azon lesz, hogy minél hamarabb megbuktathasson, és szállhasson ki az autóból :(

2013. júl. 24. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon figyelj a gyalogosokra!

Én előtte rengeteget néztem a kreszt, csináltam a teszteket. Minél szabályosabban vezetsz, annál jobbak szerintem az esélyeid!

Legyél türelmes saját magaddal, ne kapkodj!

2013. júl. 24. 10:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Figyelj,én múlthét csütörtökön vizsgáztam. Én is nagyon izgultam,egész addig még be nem ültem az autóba. Kihúztam az útvonalat,megcsináltam az ellenőrzéseket,fékpróbát.Nagyon figyelj arra,hogy a lámpát kapcsold fel-le ha szükséges.Táblákra nagyon figyelj,kereszteződésekbe kanyarodási,ill. jobbkéz szabályra.Ha lámpához közelítesz és úgy érzed váltani fog inkább lassíts ne nyomd rá a gázt.Zebráknál mindig lassíts és alaposan nézz körbe,bekanyarodáskor szintén.Parkolásnál párhuzamosan hátra kelett nekem,a vezetési órákon nem ment a legjobban,de vizsgán akár hiszed,akár nem elsőre megcsináltam tökéletesre.Előre párhuzamosan én úgy tanultam hogy az első autó mellé megyek egész közel,és betekerem a kormányt,szépen begurulok majd visszaszedem.Hátrafele pedig az előlálló autó elejéig megyek,majd mikor meglátom a hátsó részét a kocsinak 1 kormányit tekerek,hagyom hogy guruljon közbe nézd a tükröt,és ha úgy érzed elég közel van a padkához szedd vissza azonnal!! Írj nyugodtan ha szükséged van valami segítségre :)
2013. júl. 24. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha ennyire izgulsz úgyis meg fogsz bukni. Első körben ezt old meg. Mitől félsz egyáltalán? Ez csak egy forgalmi vizsga, ha nem is sikerülne két hét múlva mehetsz újra. Jogsiba az sem kerül be, ha csak ötödikre mész át, nem kell ezen parázni...

Mire kell figyelni? Mindenre! Ez nem a kisiskola ahol a kettes még jó. Tonnás járművek vezetésére akarsz engedélyt szerezni, ez nagyon nagy felelősség. Egy hiba ember életekbe kerülhet! Nem elég átbukdácsolni a vizsgán, hanem lazán teljesíteni kell azt.

Miért is könnyű a vizsga? Mert nincs benne semmi olyan amire utána az életben ne lenne szükséged. A minimálisat igényelik csak meg.

Tippek, trükkök: vezess lassan! Max egy hibapontot kaphatsz lassú vezetésért, nem elég a bukáshoz, viszont mindenre ad bőven lehetőséget felkészülni.

Párhuzamos parkolás:

Előre felé nincs benne kihívás. Ezt a manővert csak nagy szabad helyen lehet végrehajtani, ezért is könnyű nagyon. Csak a padkára figyelj, ne menj neki. Amikor úgy érzed jó helyen állsz, megkérdezheted az oktatót, elég közel állsz-e. Ha ebbe belekötnek elmondod, hogy gyakorlatban is mindig megnéznéd hogyan sikerült a parkolás (mint ahogy általában mindenki).

Hátrafelé kicsit nehezebb. Ha két kocsi közé kell beállni, állj az első kocsi mellé (a két autó hátulja egy vonalban legyen). Szedd alá, majd indulj el hátrafelé (VIGYÁZZ: a kocsi eleje ki fog menni a felezővonal felé, ne okozzál karambolt). Ezt a pozíciót addig tartsd fenn, amíg a kocsi felezővonal felöli oldala nem kerül egy vonalba a hátsó parkoló autó fényszórójával. Itt egyenesbe rakom a kormányt. Aztán amikor a kocsim eleje elhagyta az első kocsi hátulját, újra alászedem és szépen begurulok a helyemre. Még egy trükk: A végén ne tedd egyenesbe a kormányt. Ha úgy hagyod ahogy beálltál, kiállás nem okozhat problémát.

Végül: A vizsgabiztostól ne féljél, nem buktathat meg csak úgy. Végén fogsz kapni egy hibalistát azon látod mi nem sikerült (sikeres vizsga esetén is).

2013. júl. 24. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Itt egy videó a parkolásról: www.youtube.com/watch?v=xckP_BvClrM

De még találsz sok ilyet.

2013. júl. 24. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Sikerült! :)

2013. júl. 25. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok,gratula! :)
2013. júl. 25. 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Örülök neki. Izgulást sikerült megoldani előtte? :)
2013. júl. 26. 09:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon izgultam. Mikor átadtam ellenőrzésre a személyimet, remegett a kezem (láthatóan) :)

Aztán az izgulás miatt a fékpróbánál elfelejtettem kiengedni a kéziféket, és csak csodálkoztam, hogy miért nem megy az autó... :D

De utána már minden rendben ment.

2013. júl. 26. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!