Hogy kell tankolni? Részletesen!
Több, mint érdekes a kérdés... No, mindegy, hagyjuk.
Begurulsz a benzinkútra, keresel egy (szabad) kútoszlopot, beállsz szabadon választva valamelyik oldalára, majd leállítod a motort (járó motorú gépjárműve üzemanyagot nem szolgálnak ki). Leveszed a tanksapkát (hogy hogyan, ezt már neked kell tudnod, a tiéd a motort), leemeled a megfelelő üzemanyag pisztolyát (lehetőleg benzint tankolj), nézed az órát és megvárod, amíg kinullázza magát. Beleteszed a tankba a pisztolyt és a rajta található kallantyút meghúzva elkezded engedni befelé a benzint. Ha kényelmes vagy, kattanásig húzod és vársz, hogy kioldjon - mikor nem kap levegőt a szellőzőn át, vagyis a pisztoly vége beleér a benzinbe, kikapcsol. Visszateszed a pisztolyt, megjegyzed a kútoszlop számát, majd bemész, köszönsz és megmondod, melyik oszlopnál tankoltál. Kifizeted, aztán mehetsz is tovább.
Súlyosbító tényezők:
1. Keverékolajzás. Nem kell tanksapkáig tankolni a motort, mert akkor nem fog elférni az olaj. Tankolás után megnézed, mennyit tankoltál (nem az árat, a térfogatot), kiszámítod, mennyi olaj kell bele és hozzáöntöd. Az önoldó olajok nem igénylik a rázást, de meg lehet hintáztatni a motort.
2. A pisztoly idétlen reteszelése. Nem rángatni kell, hanem felfelé emelni, majd mikor alul kiakadt a horonyból, kifelé billenteni a fogantyút és kihúzni. Visszafelé ugyanez fordítva: benyomod a pisztoly végét a fészek tetejébe, befelé billented az alját és beakasztod a horonyba.
3. Automatikusan csévélődő tömlő. Egyre ritkábban lehet vele találkozni és motorokon nem is annyira lényeges, de jó tudni, hogy mindenféle lehetetlen irányokban húzva nehezen fogja engedni a tömlőt. Lehetőleg a lyukra merőlegesen jöjjön ki a tömlő, az sokat segít.
Ennyivel már életben lehet maradni a benzinkutak sajátos világában...
Szia!
1. Tanksapkát leveszed
2. Leveszed a megfelelő tankolópipát (ha motorba tankolsz, akkor 95 vagy 98 régebbibe 91/2T)
3. Beleteszed a csövet a tanknyílásba
4. ránézel a tank kijelzőre, és meghúzod a pipán a ravaszt.
5. mikor beletankoltál annyit amennyit akartál visszateszed a pipát a helyére.
6. visszateszed a tanksapkát (direkt irtam le, asszony egyszer elhagyta)
7. bemész fizetni :)
remélem segítettem.
asszony elhagyta!! xD :D ez jó volt!
Én nem szoktam tankolni nekem általában kijön az eladó és ő tölti! én is csináltam már de nem is nagyon ment! :D legközelebb én próbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!