BMW 5-ös E60 széria (520,525,530) autói közül a normál sebességváltósat érdemes megvenni, vagy az automatát?
Sokkal többet eszik az automataváltós?
Akinek van tapasztalata, vagy tud erről valamit kérem írja le.
Előre is köszönöm a választ.
Üdv,
Általában 1 literrel eszik többet az automataváltó.
A baj nem is ezzel van, hanem azzal, hogy az automatában cserélni kell 60.000 kilóméterenként a drága olajat, és ha az automataváltó elromlik, nagyon drága a javitása. Bár ez nem annyira jellemző.
E60 manuális váltóval???
Még viccnek is rossz.
Olyan mint ha azt kérdeznéd, hogy klímával vagy nélküle.
Alap, hogy automata!
Egy esetleges javítás és a kötelező váltóolaj és szűrő csere nem olcsó. Egy kuplungszerkezet és kettős tömegű lendkerék csere sem olcsó.
Egy másik kérdésnél ezt más kimatekoztuk, lényegében mindegy melyiket veszed. Ha maximum 250 000km futásig használod az autót ( és nincs bot lábad ) akkor az automata drágább az olajcsere miatt ( évi egy váltóolajcsere az kb25-40 000Ft ). Az igazán zsebbe nyúlós dolgok valahol 300 000km felett szoktak jönni, akkor meg ugyanolyan drága mindkettő :)
Nem vészes az autómata váltós se. Nekem az van.
csak van egy trükkje amire én is hetekkel később jöttem rá. Felgyorsulsz a kívánt sebességre és visszaengeded teljesen a gázt majd finoman rálépsz újra. Így nem pörgeti végig pl 1be 3000res fordulaton hanem 1300rpm-el gurulsz laza 50 el..
visszavált fainul ha leveszed róla a terhelést.
Én ahogy utáltam úgy szeretem az autómatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!