Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozza azt, hogy egy...

Mi okozza azt, hogy egy autónál elől minden rendben, mármint ég a helyzetjelző, tompított, hátul viszont semmi?

Figyelt kérdés
Elég sokszor láttam már ilyet. Mindig vadiúj autókon. Egy új HYUNDAI IX30-at kivéve mindig BMW-knél. Tegnap pl. egy új BMW X5 ment késő este a belvárosban, elől teljesen rendben égtek a lámpái, helyzetjelző, tompított, hátul pedig semmi világítása nem volt. Amikor fékezett, mindhárom féklámpája kigyulladt, aztán ment és ismét semmi. Elég vicces. Azelőtt pedig vadiúj 5-ös BMW-n láttam, egy fehér kombin, meg stb.. Meg ilyenért gondolom elég durva büntetés van, ha rendőr meglátja, nem? Hogy engedhetik meg maguknak az ilyesmit az autógyárak? Nekem egy Mercedes-em van, 3 éves, de soha semmi baja nincsen..

2013. júl. 22. 14:30
 1/8 A kérdező kommentje:
Fel nem fogom h lehetnek ilyen trehányak a bmw-knél, kimegy az autó városon kívüli főútra, jól telibevágják, életveszély.
2013. júl. 22. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják DRL-nek azaz nappali menetfénynek. Ilyenkor hátul nem kötelező világítani. Utólag is felszerelheted az előírásoknak megfelelő Daytime Running Light-tal az autódat, ez kevesebbet fogyaszt mint a tompított, és a 20W-nyi helyzetjelzőt se kell felkapcsolnod.

Ez nem hiba, inkább az a fura, hogy a 3 éves mercidben nincs gyárilag ilyen funkció, mert ők is már elég régóta alkalmazzák.

2013. júl. 22. 15:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Mondom h nem DRL!!! Tudom mi az. Ezeknek az autóknak a TOMPITOTTJA ég teljesen jól KÉSŐ ESTE, de hátul semmi!!!
2013. júl. 22. 15:30
 4/8 A kérdező kommentje:
A mercedes-em pedig csak nálam 3 éves. Régebbi kicsivel. De megtudok különböztetni DRL-t a tompítottól.
2013. júl. 22. 15:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt vegyük figyelembe, hogy a DRL nem csak ledes lehet. A renault pl a reflektor fényerejét veszi le 20%-ra és azt használja menetfénynek. A BMW-nél jól mutat az angel eyes, ezért is kapcsolja be. Az, hogy késő este nem kapcsolta fel magának a fényszórót a user hibája.
2013. júl. 22. 15:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Istenem. Mondom h fényszoróval mentek ezek az autók amiket láttam. Tegnap is az az X5-ös BMW. Szoktam látni olyan bmw-t, ami kb tök sötétben csak azzal az angel eyes cuccal megy, mert jól néz ki, de annak is van hátul világítása, mert helyzetjelző. De ezeknek amikről beszélek helyzetjelző, tompított, minden ment elől, csak hátul semmi. Eddig kb 5-6 autót láttam. Ebből egy a HYUNDAI, többi BMW.
2013. júl. 22. 16:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Szóval 100%-ban ment a fényszorójuk elől, ahogy kell.
2013. júl. 22. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Te nem értesz valamit, de nagyon...

Nálam is a tompított szolgáltatja a DLR-t (nappali menetfény), mivel egy árva LED nincs a kocsi fényszórójában.... Ilyenkor nem kötelező égnie a hátsó helyzetjelzőknek, valamelyik autó típusnál felkapcsol hátul is (ilyen az enyém - VW), és van olyan típus aminél nem kapcsol fel hátul, csak ha felkapcsolja a rendes nem DLR-es világítást is... Lehet nincs tisztában a saját kocsijával, és ezért megy este hátul kivilágítás nélkül, vagy spórol az idióta 1dl benzint 100km-en, az bizony rengeteg... :/

2013. júl. 22. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!