Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől megy ki állandóan a relé?

Mitől megy ki állandóan a relé?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 2005 Ford Focus, állandóan kimegy benne a motor vezérlésnek a reléje. Mi lehet a baj? Szak szervíz se mond semmit, de én kontakt hibára tippelek. Volt valakinek hasonló gondja?
2013. júl. 19. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem. A biztoség szokott kiégni. A relé az egy kapcsoló. Megég a tekercse, és cserélni kell? Ez azért lenne fura, mert általában 30A-s reléket használunk az autóban, ami elég nagy áram, ráadásul a vezérlő árama csak pár (milli)Amper. Pluszba még biztosítva is van, tehát a biztosíték előbb kimenne.

Mit értesz pontosan azon, hogy kimegy a relé?

2013. júl. 19. 08:48
 2/9 A kérdező kommentje:
mentem tegnap is az autóval, egyszer csak a kilóméter óra kivonalasodik, kigyullad minden lámpaés megáll az autó. Azt tudom, hogy a motornak a reléje nem volt jó előtte. Kicseréltem, megint megy az autó. minden biztosíték jó.
2013. júl. 19. 08:52
 3/9 A kérdező kommentje:
tehát szerinted ha visszarakom azt a relét, amit tegnap kivettem, ugyanúgy menni fog vele?
2013. júl. 19. 09:01
 4/9 A kérdező kommentje:
kicseréltem a tegnapira, és jó vele. Teljesen tanácstalan vagyok. Viszont ha rárakom a gyújtást, és nincs benne az a relé, akkor ugyanazt csinálja, mint amikor megáll. tehát biztos hogy a vezérlés körül lesz a baj.
2013. júl. 19. 09:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Jól elvagyok magamnak, eszembe jutott az is, hogy a számítógép meg azt írja hibának, hogy megszakadt a motorvezérlés, és a műszerfal között a kapcsolat :(
2013. júl. 19. 09:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan mit kapcsolhat az a relé, lehet hogy a benzinpumpát, de annak más tünetei lennének. Szerintem a motorvezérlőn non-stop van áram, nem a relén keresztül. Biztos hogy fontos momentum az a relé, de szerintem nem azzal van a gond.

Lehet kontakt hiba valóban, hisz ha kicserélted jó lett. Valószínű ahogy cserélted valamit mozgattál. Fújd be a relé foglalat csatlakozóit kis WD40-nel, de vigyázz, hogy ne folyjon össze, ne csináljon zárlatot. Nézd át a csatlakozókat és ha oxidosat találd tisztítsd meg+wd40.

Benzines motor, vagy diesel? Történt vele valami bütykölés pont azelőtt, hogy elkezdte csinálnia balhét? Akár belső szerelés

2013. júl. 19. 09:44
 7/9 A kérdező kommentje:
belefújtam, de nincs eloxidálódva. nem lett bütykölve
2013. júl. 19. 12:34
 8/9 A kérdező kommentje:
dízel, úgyhogy nem a benzin pumpát... A motor vezérléshez megy, az van a könyvbe. ezért zavarodik meg, mert megszakad vagy mit csinál a relé, és melegszik is nagyon.
2013. júl. 19. 12:49
 9/9 anonim válasza:
Kedves kérdező! Lett megoldás? Hasonló hibajelenség van most nálunk is.
2023. okt. 16. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!