Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy 90 lovas Golf IV...

Vettem egy 90 lovas Golf IV Tdi-t egy idős házaspártól, alig használták, az idén még ki sem állt a garázsból. Viszont nem akar menni, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Lecseréltem az olajat, összes szűrőt, a légtömegmérőt alkoholos vattával kitisztítottam.Úgy érzem, kevés a levegő, bár a turbó szépen forog.130 fölé nem megy,nincs érő, de üresben szépen felpörög a motor. Hibaüzenetet még nem olvastunk, de nyilván az lesz a megoldás.Mire számíthatok?

#TDI #golf dízel
2013. júl. 10. 19:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem pont az h ki sem alltak a garazsbol. Lehetseges h teljesen letapadtak az alkatreszek! Vagy az uzemanyag "szenny" is lerakodhatott. Tobbnyire tobbet art mint hasznal, ha az auto nincs uzemben hosszabb ideig! Ellenorizd a gyertyakat is, es nem artana, megnezetni sem.
2013. júl. 10. 19:34
 2/13 Dörmögő ***** válasza:
100%
Gyertyát nem kell megnézetni, mivel dieselről van szó, ebben csak izzítógyertya van, de arra nem panaszkodtál hogy nem indul. Inkább a turbo körül lehet koromlerakódás. Meg kell próbálni meghajtani magas fordulaton egy 30-40 km-en keresztül, van rá esély hogy javul a helyzet. Még annyi ötletem van hogy a turbo utáni csövek illesztését nézd át nem-e talán elszökik a turbonyomás. Okozhatja egy lyukas levegőcső is. Látatlanból nincs több ötletem, én ezeket nézném át és ha nem találnék semmit akkor irány a szaki.
2013. júl. 10. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Hajtsd meg rendesen az segíthet.
2013. júl. 10. 20:05
 4/13 anonim ***** válasza:
Vagy hajtsd meg, vagy a motor tetején hátul pontosan nem emlékszem hogy levegőcső, vagy turbócső, de mi leszedtük a két csavart, ami összefogta, egy lemezt beraktunk a kettő közé(eltömítettük), és utána 210-et ment az autó. Ha jól emlékszem, az is 1.9 TDI motor volt.
2013. júl. 10. 20:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Természetesen örülök minden ötletnek, de első sorban szakemberek válaszára számítanék.Nekem ugyan autóvillamossági szerelő a szakmám, csak már 100éve nem ezen a területen dolgozom. Ezért keresem olyan urak válaszát, akik ebben a motortípusban mélyebb ismeretekkel rendelkeznek.(A motorkód ALH)
2013. júl. 10. 20:43
 6/13 anonim ***** válasza:

A hajtsd meg nagyonból bajok lehetnek.Ellustult, népiesen mondva. Óvatosan, szépen fokozatosan kell neki adni a terhelést, egyre többet.Helyre fog állni, bár lehet egy-két tömítés megadja magát.

Turbót levetetném takarításra.

2013. júl. 10. 21:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Akár hiszitek, akár nem, az autóban összesen 79400 km van, a Posche-Buda által telebélyegzett szervizkönyvvel. A házaspár 71 éves korában vásárolta az autót nulla km-el. A garázs is olyan tiszta volt, mint a patyolat. Egyszerűen nem értem, hogyan koszolódhatott el, ha egyáltalán az történt. Minden esetre kíméletesen próbálgatom, de nem sok sikerrel.
2013. júl. 10. 21:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is voltam, hogy panaszkodtam, hogy nem pörög úgy a TDI-m ahogy kéne, aztán kiderült, mivel csak városban használtam, lassan, ez volt az oka, majd mondta, hogy húzassam is meg egy kicsit, biztos segíthet, és így sikerült is visszahozni...
2013. júl. 10. 23:44
 9/13 anonim ***** válasza:

"egyszerűen nem értem, hogyan koszolódhatott el, ha egyáltalán az történt"

A turbo nem a garázsban koszolódik el, hanem rendszeres alacsony fordulatszámos használat alatt lerakódik rá a korom. Ha ez a baja és szerencséd van akkor ez helyrehozható egy magasfordulaton történő üzemeltetéssel pár 10 km alatt. Ha nincs szerencséd akkor tisztíttatni kell a turbót.

2013. júl. 11. 07:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Ma kiolvasták a tárolt hibát: légtömeg érzékelő megadta magát. A választék óriási, 14000.-Ft-tól--55000.-Ft-ig legalább 6 gyártót találtam. Egy kevésbé ismert németet választottam, 25000.-Ft-ért. Remélem azt is Kínában gyártják.Holnapra jön meg, meglátjuk, milyen lesz tőle az autó. Addig is szép napot Mindenkinek!
2013. júl. 11. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!