Vettem egy 90 lovas Golf IV Tdi-t egy idős házaspártól, alig használták, az idén még ki sem állt a garázsból. Viszont nem akar menni, mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Lecseréltem az olajat, összes szűrőt, a légtömegmérőt alkoholos vattával kitisztítottam.Úgy érzem, kevés a levegő, bár a turbó szépen forog.130 fölé nem megy,nincs érő, de üresben szépen felpörög a motor. Hibaüzenetet még nem olvastunk, de nyilván az lesz a megoldás.Mire számíthatok?#TDI #golf dízel
2013. júl. 10. 19:25
1/13 anonim válasza:
Szerintem pont az h ki sem alltak a garazsbol. Lehetseges h teljesen letapadtak az alkatreszek! Vagy az uzemanyag "szenny" is lerakodhatott. Tobbnyire tobbet art mint hasznal, ha az auto nincs uzemben hosszabb ideig! Ellenorizd a gyertyakat is, es nem artana, megnezetni sem.
2/13 Dörmögő válasza:
Gyertyát nem kell megnézetni, mivel dieselről van szó, ebben csak izzítógyertya van, de arra nem panaszkodtál hogy nem indul. Inkább a turbo körül lehet koromlerakódás. Meg kell próbálni meghajtani magas fordulaton egy 30-40 km-en keresztül, van rá esély hogy javul a helyzet. Még annyi ötletem van hogy a turbo utáni csövek illesztését nézd át nem-e talán elszökik a turbonyomás. Okozhatja egy lyukas levegőcső is. Látatlanból nincs több ötletem, én ezeket nézném át és ha nem találnék semmit akkor irány a szaki.
3/13 anonim válasza:
Hajtsd meg rendesen az segíthet.
4/13 anonim válasza:
Vagy hajtsd meg, vagy a motor tetején hátul pontosan nem emlékszem hogy levegőcső, vagy turbócső, de mi leszedtük a két csavart, ami összefogta, egy lemezt beraktunk a kettő közé(eltömítettük), és utána 210-et ment az autó. Ha jól emlékszem, az is 1.9 TDI motor volt.
5/13 A kérdező kommentje:
Természetesen örülök minden ötletnek, de első sorban szakemberek válaszára számítanék.Nekem ugyan autóvillamossági szerelő a szakmám, csak már 100éve nem ezen a területen dolgozom. Ezért keresem olyan urak válaszát, akik ebben a motortípusban mélyebb ismeretekkel rendelkeznek.(A motorkód ALH)
2013. júl. 10. 20:43
6/13 anonim válasza:
A hajtsd meg nagyonból bajok lehetnek.Ellustult, népiesen mondva. Óvatosan, szépen fokozatosan kell neki adni a terhelést, egyre többet.Helyre fog állni, bár lehet egy-két tömítés megadja magát.
Turbót levetetném takarításra.
7/13 A kérdező kommentje:
Akár hiszitek, akár nem, az autóban összesen 79400 km van, a Posche-Buda által telebélyegzett szervizkönyvvel. A házaspár 71 éves korában vásárolta az autót nulla km-el. A garázs is olyan tiszta volt, mint a patyolat. Egyszerűen nem értem, hogyan koszolódhatott el, ha egyáltalán az történt. Minden esetre kíméletesen próbálgatom, de nem sok sikerrel.
2013. júl. 10. 21:57
8/13 anonim válasza:
Én is voltam, hogy panaszkodtam, hogy nem pörög úgy a TDI-m ahogy kéne, aztán kiderült, mivel csak városban használtam, lassan, ez volt az oka, majd mondta, hogy húzassam is meg egy kicsit, biztos segíthet, és így sikerült is visszahozni...
9/13 anonim válasza:
"egyszerűen nem értem, hogyan koszolódhatott el, ha egyáltalán az történt"
A turbo nem a garázsban koszolódik el, hanem rendszeres alacsony fordulatszámos használat alatt lerakódik rá a korom. Ha ez a baja és szerencséd van akkor ez helyrehozható egy magasfordulaton történő üzemeltetéssel pár 10 km alatt. Ha nincs szerencséd akkor tisztíttatni kell a turbót.
10/13 A kérdező kommentje:
Ma kiolvasták a tárolt hibát: légtömeg érzékelő megadta magát. A választék óriási, 14000.-Ft-tól--55000.-Ft-ig legalább 6 gyártót találtam. Egy kevésbé ismert németet választottam, 25000.-Ft-ért. Remélem azt is Kínában gyártják.Holnapra jön meg, meglátjuk, milyen lesz tőle az autó. Addig is szép napot Mindenkinek!
2013. júl. 11. 18:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!