Ecotec vagy isuzu motoros opel a jobb? mik a tapasztalatok?
Mivel az isuzu is benne van a kérdésedben így gondolom csak a diesel opelokról beszélünk, és ebben az esetben az isuzu a jó döntés. Nem hiszem hogy sokkal drágább lenne a javítása mint egy ecotec diesel motoré, ráadásul az isuzu dieselhez kisebb eséllyel kell hozzányúlni. A régebbi (1996-2002) ecotec dieselek elég gyakran adagoloproblémásak ami még a mai áron is 150 000 forint.
Én személy szerint ragaszkodnék a helyedben az isuzu dieselhez.
Nekem ha jól tudom Isuzu van: Z17DTH. (Bár érdekes módon ott virít a burkolaton az Ecotec feirat.)
8 év és közel 200.000 km után még nem volt komoly gond a motorral. Olajat szinte egyáltalán nem fogyasztja. 15.000 km-rel ezelőtt volt olajcserém, semmi csökkenést nem veszek észre a szinten azóta.
Egyedül az injektorok körüli tömítést és egy hűtővízcsövet kellett eddig cserélni rajta.
Egyébként gyors, fürge, nyomatékos motor, én szeretem.
Z17DTH
Ha jól tudom ezek már az isuzu leszármazottjai. Az opelnek saját 1.7 td-je utoljára F astrában volt legalábbis az én tudásom szerint.
Isuzu inkább.
Ecotec eszi az olajat és a gyújtótrafó sort is sűrűn kell cserélni benne ami kb 40-50 ezer jó magyar forint...
Az 1,7-es Isuzu CDTI blokk (Z17DTH) is ECOTEC... sőt az 1,3-as és 1,9-es CDTI (megjegyezném: mindkettő a Fiat-tól van) is Ecotec!
A 2000-es évek legeleje óta nincs az Opelekben Opel gyártmányú dieselmotor!
Régebben volt egyidejűleg kétféle 1,7-es diesel kapható az Opelekben (F Astra korszak, valamint a G Astrák első évjárataiban), a saját Opel motoros, és az Isuzu motoros. E kettő közül közismerten az Isuzu volt a jobb. Azóta már CSAK Isuzu motoros létezik 1,7 literesben.
"Isuzu inkább.
Ecotec eszi az olajat és a gyújtótrafó sort is sűrűn kell cserélni benne ami kb 40-50 ezer jó magyar forint..."
Hol van egy dízelben gyújtástrafó? :S
Vagy talán létezik az Opelekben Isuzu benzin motor? Én még nem hallottam róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!