Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor jogsinál a forgalmi...

Motor jogsinál a forgalmi útvonalakból elvileg van 5 db. Merre mennek és melyik hányas számú (ha kérdezné a vizsgabiztos, melyiket választom)? (Budapest, Hoffher Albert utca)

Figyelt kérdés
Sajnos az iskolánál nem árulják el, pedig kétszer is rákérdeztünk. (gyorsjogsi)

2013. júl. 8. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Még szép hogy nem árulják el - azzal rájuk lehetne fogni, hogy csalnak, jogtalan előnyt nyújtanak a tanulóknak, esetleg közvetve veszélyt okoznak...

De egyáltalán miért az iskolában kérdeztek ilyet? Szépen, diszkréten az oktatótól. Persze megeshet, hogy ő sem fogja kiadni.

De végülis aki tud motorozni, az tud mindenhol motorozni - aki meg a vizsgához elég alapokat sem (mivel a járművezetői vizsga gyakorlati részei minimális tudással is leküzdhetők), az meg még gyakoroljon ellenőrzött körülmények között.

2013. júl. 8. 16:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem mit szeretnél tudni...

Van 5 vizsgaútvonal, a vizsga előtt HÚZNI FOGSZ egy számot és arra mentek. Az oktatód, sőt, a VB sem tudja előre, hogy merre fogtok menni.

2013. júl. 8. 20:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Az oktatótól kérdeztük, diszkréten, kétszer. Más suliknál elárulják. Miért lenne jogtalan előny? A vizsgabiztos kérdezi meg, nem az oktató és igen, megkérdezi, nem volt húzás egy esetben sem.

Azért ez enyhe túlzás, hogy minimális tudással leküzdhető. Ja, annak aki befizeti a 15 rugót...

Ha mondjuk 2 pályát gyakoroltál az 5-ből, mert az oktató szerint úgyis ott szoktak menni, akkor egy fa mögött lévő 30-as tábla igen kellemetlenül jöhet. Vagy egy járdának kinéző jobbkezes utca.

De nem is értem, miért nekem kell ezt magyaráznom. Nem lehetne, hogy valaki aki tudja válaszol. Előre is nagyon köszönöm!

2013. júl. 9. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Tavaly tettem le az A korlátlant. HÚZNI KELLETT ott, a helyszínen. Erősen kétlem, hogy ez azóta megváltozott volna.

Már csak azért is butaság, amit mondasz, mert nincs olyan, hogy "vizsgaútvonal". A "vizsgaútvonal" annyiból áll, hogy van benne 3-4 nagyobb csomópont, amit érinteni kell! A köztes útvonal pedig a VB-re van bízva!

Én pl. a Zách utcából indultam. Ilyenkor annyi van megadva, hogy érinteni kell a Kerepesit a Puskás Ferenc stadionnál, onnan a Stefánián vissza az Eggressy úti lakótelepig, ott a jobbkezes utcákban bohóckodni egy kicsit, majd a Mogyoródi / Mexikóinál keresztezni a Kerepesti megint és vissza a pályára.

Ennyi. Hogy közben merre bóklászol az a VB-ra van bízva! Nyilván ő sem akar feleslegesen körbevinni az összes kis utcában, de ha úgy dönt vihet egy rövidebb vagy hosszabb körre simán...

Ja, és minden kategóriás jogosítványomat elsőre, kenőpénz nélkül tettem le. Úgyhogy ez egy marha gyenge kifogás arra, ha te megbuksz. Aki tud vezetni azt nem lehet megbuktatni...

2013. júl. 9. 10:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Akkor írom, amit tudok, hátha segít másnak: 1 és 2 hete NEM KELLETT HÚZNI.

Vannak útvonalak, hiszen az oktató mondja merre kell menni, a VB beleszólhat.

Kenőpénz tekintetében sajnos nagyon nincsenek jó tapasztalataim, de erről mindenki saját maga meggyőződhet.

Majd megírom mindkét tapasztalatot egy blogban és több kérdést ide nem írok, csak ha fel akarom magam húzni. :-)

2013. júl. 10. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!