Csere vagy elég a fényezés?
Van egy Volkswagen Borám.
A motorháztető 2 oldala egy elkezdett rozsdásodni, illetve alul végig a széle egy fél cm vastag csíkban.
Még nem rohadt át sehol, szimplán a rozsda ütötte fel a fejét.
Elég megcsináltatni egy fényezővel, vagy ajánlott lecserélni úgy ahogy van ?
Nézd, az elmélet csodás dolog, csak soha nem ilyen egyszerű. Ha ez csak így menne, akkor a sérülésmentes autók soha nem kezdenének rozsdásodni. Az, hogy mikrorepedések, vagy más okozza idővel a korróziót, lényegtelen.
Alapvető, hogy rozsdás fémre nem festünk, mert ugyanúgy előjön a rozsda, méghozzá igen rövid időn belül. Ha a rozsda nem a felületről indul, akkor csiszolhatod naphosszat, ugyanúgy ott lesz a lemezek közt. Az festék nem tudja megakadályozni, hogy a rozsda újra be ne induljon. Kenegettem én is a hátsó sárvédőperememet vastagon rozsdára kenhető festékkel, fél évre rá ugyanúgy burjánzott a rozsda. Az összeperemezett lemezek közül szépen kidolgozza magát.
Én éppen emiatt dobtam kukába a géptetőm. Már vettem egy rozsdamentest, ezt fogom lefényeztetni, majd a merevítő és a külső lemez közé rozsdaátalakítóval, majd üregvédővel fogok befújni. Majd meglátom, mennyire lesz tartós megoldás.
De lehet, hogy törött volt, mert több jel is utal rá...
Viszont nem vagyok benne biztos, mert egy rendőrségi árverésen vettem az autót és nem mondtak róla ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!