Egy Simson szakértő tudna segíteni?
Nem indul a Simson motorom,bővebben leírnám Privátba,csak írjon valaki.
Köszönöm!
Pontosan - szedj le valahonnan ingyen kézikönyvet. Az úszószint beállításához az úszón lévő kis füleket kell hajtogatni, a kézikönyvben meg vannak adva az értékek mm-ben.
De mielőtt elkezdenéd állítgatni, meg kell nézni nem lyukadt-e ki az úszó. Ha leveszed, megrázod és lötyög benne valami, akkor lyukas és cserélni kell.
Ha beállítottad és még mindig a karbi orrán-száján benzin folyik, akkor a tűszelep lehet a ludas (amit az úszó mozgat).
Ha végre sikerül összehozni a megfelelő benzinszintet ezzel a két alkatrésszel, akkor jöhet a beállítgatása az alapjáratnak és minden egyébnek.
Kiszedtem az egész karburátort tettem bele egy új tömítést,visszaraktam és már jó.
Utána be is rúgtam ment a motor.
Pár perc múlva leállítottam és megint be akartam rúgni,de már nem indult.
Kiszedtem a gyertyát és nagyon benzines volt.
Mit csináljak most vele?
Beállítottad? A könyvében leírt beállítások a legtöbb esetben közelítőleg jó beállítást adnak.
Tehát ne csak szétszedd és összerakd, hanem állítsd be szépen, a lépéseket olyan sorrendben csinálva ahogy le van írva.
De ha ennyi idő alatt nem sikerült szakirodalmat találni hozzá, akkor írd le a típust és linkelek egyet.
Márcsak azért is jó lenne átolvasnod, mert amíg nem tudod mit kell csinálni vele, addig kérdezni sem tudsz konkrétan, csak így általánosságban.
Azt meg remélem nem várod el, hogy lépésenként begépelje ide valaki...
Az üresjárati levegőcsavarhoz (a pdf-ben az ábrán meglátod melyik az) nem ír pontos értéket ha jól láttam, úgyhogy azt kell csinálnod, hogy a csavart betekered ütközésig (NEM kell megtépni: finoman becsavarod a kis csavarhúzót két ujjal forgatva amíg érzed hogy felütközik odabent - ha izomból betekered és "megtéped" azzal jót nem csinálsz) és onnan másfél fordulatot kifelé.
A karburátor beállítása nem csak az alapjárat beállításáról szól. A leírt beállítások közül az üzemanyagszint (úszószint) minden tolattyúállásnál (azaz a bowdenen keresztül minden gázforgattyú állásnál) hatással van a bejuttatott üzemanyag mennyiségére. Az alapjárati beállítások kb. 1/4-ed gázig, utána a többi, mint a súber alján lévő "levágás" szöge, a súbertű kúpossága, a súbertű állása (melyik rovátkában van), a főfúvóka mérete...
De biztos jobban tudod hogy a karburátoron csak alapjáratot lehet állítani. Komolyan nem is tudom miért pazarlom a szabadidőmet a válaszadásra ezen az oldalon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!