Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most lyukas a gumi vagy nem?

Most lyukas a gumi vagy nem?

Figyelt kérdés

Egyik reggel 7 éves Citroenünk bal első kerekét teljesen laposan találtuk, aztán hamar észrevettünk egy apró szögekkel teli fadarabot a kerék előtt (előző este sötétben nem vettük észre hogy ott van). Másnap a gumijavítóban alaposan átvizsgálták (vízbe tették stb.) és nem találtak rajta semmi hibát. Ez múlt pénteken történt, azóta egyszer már pumpáltuk mert megint leeresztett, egyébként is ereszt lassa.

Hogyan lehetne kimutatni hol a lyuk?

2009. okt. 14. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elvinném egy "normális" gumishoz és az meg is csinálná.
2009. okt. 14. 17:40
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Én vennék egy új belsőt és kész.
2009. okt. 14. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem értem minek szól hozzá az aki azt se tudja nincs belső egy autó gumiban!

Vidd el egy másikhoz is,nem vízbe kell tenni,hiszen hába teszi vízbe a kereket,ha nincs nyomás alatt nem fog ereszteni. Van olyan anyag amit a szelepnél belefújnak,és a legapróbb lyukon ki fog jönni,nem tudom pontosan a nevét,de nekem így csinálták legutoljára és 3 lyukat tömtek be egy gumin,igaz abból kettőbe szög is volt!!

2009. okt. 14. 17:46
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
AZ utolso valaszolo leszolja masokat pedig o nem tud igazan! En 16 eves fejjel tudom hogy van az autoban belso gumi csak nem mindengyikben!!!
2009. okt. 14. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem meg 36-éves fejjel volt már vagy 10 féle autóm és egyikben se volt belső. Lehet egy 30 éves trabantban van aminek eredeti a kereke,de itt a kérdésben is benne van hogy 7 éves citruen,tutira nincs benne,erről ennyit.
2009. okt. 14. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
A 2. vagyok. Kétlem, hogy a tömlő nélküli gumiabroncsot a víz alá nyomkodva vizsgálgatja a gumijavító! Okostóni...
2009. okt. 14. 18:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Besz.rok, a gumi belső nélküli és a gumis meg hülye ha nem tudja megállapítani hogy hol a lyuk.
2009. okt. 14. 20:02
 8/11 anonim ***** válasza:
A másodiknak : igen a belső nélküli gumiabroncsot is víz alá nyomják,miután fel tolták 2.5-3 barra....miért szerinted hogy állapítják meg a lyuk pontos helyét NASA GPS-el?Előttem csinálta a gumis és a szemmel alig észrevehető lyukat megtalálta...
2009. okt. 14. 20:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Okostónizónak!

Tömlő nélkülit felfújva felnivel együtt raknak víz alá.!!!

A mai abroncsok 99,5%-a tömlő nélküli!

2009. okt. 15. 07:27
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
A tömlő nélküli kerekeket (tubeless) víz alá nyomva nézik, azonnal meg tudják találni hol a "hiba". A legtöbbször a gumi és a felni illesztése nem pontos, és az ereszt. Elég egy nagyobb kátyú, máris illesztetlenség léphet fel. Ha a felni megnyomódik vagy reped, illetve törik, majdnem biztos hogy ereszteni fog. A tömlős kerék csak akkor ereszt ha a szelep hibás, vagy a belső lyukas. Ilyenkor a belsőt nyumják a víz alá, és ha megvan a lyuk foltozható. Amúgy való igaz hogy a kerekek többsége manapság tubeless, azaz tömlő nélküli. Egyébként megoldás lehet a notórius tömítetlenségre hajlamos (értsd állandóan leereszt) kerekeket belsőssé alakítani. Azonban nem szabad elfelejteni hogy a belsővel ellátott kerekek biztonsági szempontból nem túl előnyösek (durr defekt miatt, azaz a pillanat alatt leeresztő kerék rendkívül balesetveszélyes!). Ha mégis emellett dönt valaki akkor a tömlőseket hátra tessék szereltetni, az első kerekek, ha egy mód van rá maradjanak tömlő nélküliek.
2009. okt. 15. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!