2020-ra max 4 litert fogyaszthatnak az autók? Nem kemény egy kicsit?
Azaz 7 év múlva! Ilyen rövid idő alatt nem tudnak ekkorát fejleszteni. Hiszen most melyik kocsi fogyaszt ennyit? Az 1.0 Yaris 90 km/h-nál meg talán egy 1.3-as dízel.
De egy átlag autó ma 6-8 liter között fogyaszt, egy komolyabb német kocsi meg inkább 8-10 között.
Hogy fogják ezt megvalósítani szerintetek?
Durvább, hiszen nagyjából segédmotoros járművekkel lenne teljesíthető. Hogy 7 év múlva hova fejlődik a tudomány, azt a fene se tudja, főleg nem az Európai Unió.
A szokásos felállással (négyütemű belsőégésű motorok) ez szerintem lehetetlen. Elvégre egy autót nem csak hosszú távokon használnak. Városban a dízelnek semmi értelme, mert nem bír egyszerűen fölmelegedni. Szóval a városban a benzinesek ugyanúgy enni fogják a hat litert.
Meg ugye ezek után ki fog sportautókat gyártani? Ugyan már, 20 év múlva az lesz a sportautó, ami nem "segédmotoros", alig 40 lóerővel járkál, hanem kemény 90-nel, az is dízel?
Ez csak az én gondolkodásom volt. (személyes vélemény)
# 5
Akkor az én dieselemmel valami gond van mert bejött a jó idő, és 4 km alatt elérte az üzemi hőfok alját városban. Nemtudod mi lehet vele? Ha ez segít kitalálni akkor az egy plusz infó hogy télen kb 6 km kell neki hogy 80 fokra melegedjen.
Attól függ milyen üzemmódban kell elérni ezt a fogyasztást. Autópályán, városban, vegyesen? Ha ez egy katalógus adat lesz, úgy nem lehetetlen elérni, más kérdés, hogy valójában mennyit fognak enni ezek a kocsik.
Olyat nem lehet, hogy max. 4 litert fogyasszon, mert mindig lesz olyan szélsőséges üzemállapot, pl. szibériai hideg, vagy szaúd - arábiai hőség, ahol az elméleti maximumnál is el lehet érni nagyobb fogyasztást.
Egy valamitől tartok azonban, ez nyavalyás EU képes rá, hogy rendeletileg "lebutítja" a kocsikat. Lesznek ilyen ezres, két - három hengeres fűnyírók, aztán azzal egerészhetünk, és / vagy leviszik a sebességhatárt 80 - ra, aztán nesze neked közlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!