Van egy gondom amit szeretnék orvosolni, hátha valakinek volt már ilyen. BMW E36 318is az autó. Beindításkor kb.600-as alapjárat és kicsit fuldoklik is. Elindulás után max.2 perccel már 1100-as az alapjárat. Hátha valaki? Mi lehet a baj?
Hello!
Nekem is ez a problémám, kb.1hete szenvedek vele.
ELvittem szerelőhöz mert nagyon megnött a fogyasztás...kiderült, hogy a nyomásszabályzó szelep a rosz...kicserélték és a fogyasztás sokkal jobb lett, de nem volt így sem az igazi.
Elvittem 1 BMW szerelőhöz a fogyasztás miatt...ők a légtömegmérőt mondták hibának...elhoztam az autót, de nem cseréltettem ki. Jöttem haza fele és azóta ingadozik az alapjárat, úgy ahogy te is írtad. Megrendeltem, kb.1órája kicseréltem és ugyan az a probléma.
Fogalmam nincs, hogy mitől kezdett el ingadozni a fordulat. Azt találtam, hogy légtömegmérő csere után menni kell vele jópár km-ert és beáll normálra...
Holnap letesztelem, hátha jó lesz.
De a fogyasztásom még mindig nem jó, sokat eszik. Tudja valaki mi lehet még a hiba oka?
Vagy megvan repedve valamelyik légcső.
Nekem a gumikönyök volt szita, és szívta is a falsot rendesen.
Gondoltam én is a lambdaszondára...
A csöveket átnéztem, mid jó
Az a baj, hogy feleslegesen nem akarok cserélgetni alkatrészeket, jó lenne biztosra rájönni :/
Légtömegmérőt ha lehúzom,elkezd nagyon fulladozni. De azt is kitakarítottam.
Amúgy ezt a vezérlés csere óta csinálja.
Felső holtpont jeladót ha lehúzom,nem történik semmi,nélküle is megy a kocsi.
Elég zavaró ez a hiba.
Már a fojtószelepet,alapjárati motort is kitakarítottam és semmi eredmény.
Még a levegő csöveket kéne átnézni,de annyi van belőle mint a szemét!
2 nap alatt mentem 280km-ert a légtömegmérő csere óta.
Tapasztalatom az, hogy minden indításnál a fordulat nagyon alacsonyra leesik, de ha megyek 1 kicsit vele, az első piros lámpánál már a fordulat 1000-ren felül van alapjáraton. De van mikor lemegy normálra 800-ra és szépen jár a motor. Én arra jutottam, hogy itt bizony lambdaszonda csere lesz. Jövőhéten meg is fogom ezt ejteni, mert ez nagyon zavaró.
A fogyastásom most vegyes használatban 8,5 - 8,8 ra jött ki, ami most valamivel jobb mint volt. Bár régen simán 7 körűl volt. Remélem a lambdaszonda csere után megoldódik a fogyasztás is.
Nektek milyen a fogyasztásotok 1.8is motorral?
Nekem 7.5 literrel elmegy!
De az alacsony alapjárat még mindig megvan!
Nem értem!
Gondoltam vezérműtengely holtpont jeladó,de elég húzós,nem merem megkockáztatni.
Vezérlés csere óta csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!