Melyik autót vennétek meg a Skoda fábiak közül, ha a fogyasztás, ár-érték arány és a tartósság a szempont: 1.2 tsi (86LE) vagy a 1.6 crtdi 75 LE?
"Először is a gázolaj drágább mint a benzin,másodszor az,h a benzines többet eszik baromság......
Ez MÁR nem feltétlenűl jellemző még azonos ccm esetén sem"
Megvan, hogy az üzemanyagot űrmértékre, azaz térfogatra veszed a kúton? Miközben ugyanakkora térfogatú dieselben több az energia.. tehát kevesebbet fogyaszt, mert egyszerűen több a robbanó cucc 1 liter dízelben :P
Először is, egy 1.2-es turbós benzines képes bevágni a 8 litert is, a turbó csak növeli a fogyasztást, nem csökkenti.
Az 1.6-os CRTDI eszik max 5 litert, és húz annyira, mint az 1.2-es turbó-benzin. Szóval egyértelműen a dizel. Ja, és itt már nem játszik a szokásos duma, hogy a dizel szervizelése drágább, mint a benzinesé, mert egy turbó-benzines is majdnem olyan összetett , mint egy dizel.
"Megvan, hogy az üzemanyagot űrmértékre, azaz térfogatra veszed a kúton? Miközben ugyanakkora térfogatú dieselben több az energia.. tehát kevesebbet fogyaszt, mert egyszerűen több a robbanó cucc 1 liter dízelben :P"
Ezt arra értettem,mármint az azonos ccm - t,hogy mondjuk egy 1600 köbcentis benzines nem FELTÉTLENÜL eszik töbebt mint egy 1600 köbcentis dízel.
9-es:
"Akkor vezesd már le nekem hogy ugyanolyan körülmények közt mikor eszik kevesebbet a benzines."
Például autópályán,egyenletes fordulaton!Városban a dízel jóval kevesebbet eszik,viszont ha az emlékeim nem csalnak nehezebben melegszik fel az üzemi hőmérségletére ezért jobban meg is viseli a rövid városi közlekedés,hiába a kisebb fogyasztás,előbb-utóbb az alkatrész ráfordítás miatt jobban fáj mint egy benzines(most nem turbo benzinesre gondolok,azokat egyáltalán nem ismerem).Levezetni konkrétabban nem tudom a "kérésed" ellenére sem.Valamelyik autós lapban van egy konkrét leírás,ha ennyire érdekel böngészgess,ha jól emlékszem talán a totalcar oldalán olvastam a napokban.........
# 16
Valóban van valami abban amit írsz. Az én kocsim (1.7td) gépkönyve szerint is az 1.6-os benzines motor ugyanabban a kaszniban kb 100-as tempónál ugyanúgy fogyaszt. Viszont más tempóknál már nől a különbség a diesel javára, városi fogyasztása meg az 1.6-osnak kb 2 literrel több mint az 1.7 Td-nek. Összegezve a dolgot van olyan szituáció mikor hasonló a PILLANATNYI fogyasztás, de attól az átlagfogyasztásban még jelentős a különbség.
""Akkor vezesd már le nekem hogy ugyanolyan körülmények közt mikor eszik kevesebbet a benzines."
Például autópályán,egyenletes fordulaton!Városban a dízel jóval kevesebbet eszik"
Nekem 1.7CDTI-m (közös nyomócsöves, turbódízel) van. Pont azért választottam dízelt, mert sokat megyek pályán. Városban viszont benyeli a 7 litert is. Szerintem egy benzines (hasonló teljesítményben kb 1.6-os (volt ilyenem is)) sem fogyaszt lényegesen többet 7-8 liternél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!