Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy olyan személy mint én II. motra egy 600as endúró?

Figyelt kérdés

Az adottságaim: 58kg, 175cm magas, 2 évet mentem egy simson kaliberű motorral és 17 éves vagyok.

Azért erre esett a választásom mivel sok jót hallottam ezekről, alkatrésszel bőven el vannak látva, strapabíróak és viszonylag olcsók is.

Sokan mondják, hogy beteg állat, ha meg akarsz halni akk hajrá stb. dumákat, most nem azt akarom bebizonyítani nektek, hogy ugy is meg tudok ülni egy ilyent, hanem egy egyszerű kérdés, az én esetemben lehetséges?

2013. jún. 20. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:

" az én esetemben lehetséges? "

-igen,

2013. jún. 20. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
na most lényeges hogy 4t vagy 2t(csak mert a kulcs szavaknál ez szerepel) 4t szerintem meg tudod ülni, de egy 2t 250-esből is alig páran tudják kimotorozni (kimotorozás alatt nem azt értem hogy nem esik le a motorról)
2013. jún. 20. 18:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze, hogy 4T, mivel engem zavar a 2T gyorsabb motorbeli kopása, + a 4T sokkal ink motorozhatóbb az olyannak aki velem hasonló cipőben jár.

Úgymond lágyabban indúlhiába 3-7 ló a különbség, számomra szimpatikusabbak voltak mindig is a nagy bölöm motrok, amúgy sokan miért ellenzik vagy úgymond "kitagadják", lenézik az olyant aki nem crossban hanem 600as 400as endurokban gondolkodik?

Van jó pár ismerősöm akik mondják, hogy "az kell neked 400-600 as földre gyúr mit csinálsz?","cross-ot vegyél ne bolondkodj azok sokkal meg űlhetők számodra", annak ellenére, hogy nem tudom meg értetni velik, hogy jó 10cm vel alacsonyabbak a 600sok és max 35kb al nehezebbek de ink 20, és gondolom az, hogy a térded be tudod hajlítani mert annyira leér a lábad az kompenzálja a kg többletet.

(Ez a válasz csak vélemény kikérés, hogy miért is gondolkodnak így?)

2013. jún. 20. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Simson után elég nagy ugrás. Súlyra és LE-re is, de ésszel meg lehet ülni.

Mert gondolom valami XT, XL vagy DR-t néztél ki.

2013. jún. 20. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Ésszel fel ülhetsz rá,de miért nem csinálod meg a jogsit?Ott legalább alap dolgokra megtanítanak...

Amúgy ha el van döntve a motor és feltudod könnyedén állítani,ha kitudsz alóla mászni teljes menetfelszerelésben akkor hajrá.Szerintem ha tudsz szerezz be egy 250-es ETZ-zét azon nagyon jó tanulni,utána már érdemes átülni nagyobbra(de lehet hogy megszereted és leragadsz nála) :)

2013. jún. 20. 22:46
 6/8 A kérdező kommentje:

ETZ 250-est nem nagyok akarok mivel nem is sokat tudok róla, bár ez nem tántorítana el annyira hanem az ink. a főbb ok, hogy már szívtam a 2T vel, kb egy idős ez etz vel de sajnos kiábrándított, mikor egyik haverommal szimering cserét adtunk neki hüvelybe elég jócska kopás volt, főtengelyt lehetne a templomba harangnak, a dugattyú szintén kopott volt, a felső rolnis csapágyakból(tűgörgők) 1 valahogy kiesett a hengerfejen meg is volt a nyoma de nem csípte be, nagy szerencse volt, és csak annál a résznél ahol a dugó kapcsolódik a főtengelyel kb 1-1,5 mm nyúlása volt.

Több hónapig kerestük az alkatrészeket de sehol semmi pedig romáia tele van velük(Erdélyi vagyok) és nem sok ép etz van felénk, épp ink ezért hajlok a 4T endurok fele mert ott nincs ilyen mértékű kopás.

A másik meg, hogy ezek a nagyobb régebbi motorok kitudja hány kedzőnél voltak, ugyebár azok ink motorfékeznek mert a féket még nem szokták meg vagy nem merik annyira használni, nem mintha én is nem így kezdtem volna de hamar rájöttem, hogy nagy esélyel nem tesz jót neki ha el veszem tőle azt az amúgy is kevéske olajat amit kap gázadásnál.

2013. jún. 21. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Megsúgok valamit:Mindem motor amilyen a gazdája.Nekem is ETZ-zém van ,taval yóta bele tettem 10 ezret,és semmi baja,egyszer kellett útszélén gyertyát cserélnem,és egy eltömített benzinszűrőt kiszednem .

Ha jól karba tartod akkor semmi gond nincs velük,ugyanezeket a karbantartásokat más motoron is meg kell csinálni,csak mivel hogy régebbi gépsárkányok ezek így amit nem cseréltek azt lehet hogy időszerűbb.Itt magyarországin rengeteg alkatrész van hozzá,és ha valami olyan cucc kell bele valamit lehet helyettesíteni japán cuccokkal is.De gyakorlatilag akinek van esze,amit tud csak jó minőségű bontott alkatrészekkel cserélgetünk,vagy veterán börzén vásárolgatunk,de vannak dolgok amiket meg lehet rendelni jó minőégben németországból ebay-on keresztül.De Viszont neked is olyat érdemes venni amit odaát lehet hozzá kapni mindent.

2013. jún. 21. 13:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Igazad van, a 4T vmiért nem írta ki a kulcsszavakhoz :S
2013. jún. 21. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!