Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Balesetnél a tettes kárát...

Balesetnél a tettes kárát kifizeti a másik fél biztosítója, vagy azt tettes saját magának kell megtéríteni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

A vétkes saját maga intézi a saját kárát.

Miért is fizetne???

Ha így lenne, akkor minden "szar állapotú autóval" kárt okoznának, és a másik biztosító megcsináltatná...

2013. jún. 20. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Aki a hibás annak saját magának kell rendeznie a számlát, plusz az ő biztosítója fizeti ki a balesetokozó biztosításából a sértett számláját. A sértett biztosítója megkapja azt a pénz a másiktól az pedig abból kifizeti a kárt amit a hibás okozott, így az "áldozat" biztosítása ugyanúgy megmarad, pontosabban az összeg, tehát az övéhez amit fizetett nem fog hozzányúlni a biztosító, hanem a kár okozó biztosítása megy rá a javításra.

Tudom kicsit zagyva lett de megsütött a nap, ez van.

2013. jún. 20. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Attol fugg milyen biztositasa van az illetonek.

Regen, amikor csak kotelezom volt, amikor neki mentem valakinek, akkor a biztositom fizette az "aldozat" javitasat, az en kocsimat meg nekem kellett javittatnom. (de nem volt ra penzem, ugyhogy a vas ment a levesbe...)

Azota olyan biztositasom van, ami mindent fizet, kiveve az onreszt, ami X.

Amennyiben en vagyok a hibas, ugy a biztositom fizeti az "aldozatot" es az en javitasomat is, de az onreszt ki kell csengetnem.

Amennyiben nem en vagyok a hibas, ugy a "tettes" biztositoja fizeti a javitasomat es nem kell onreszt fizetnem.

Amennyiben nincs tettes/hibas (pl. raesik egy letort faag) ugy az en biztositom fizeti a javitast, en pedig csengetem az onreszt...

2013. jún. 20. 20:52
 4/4 L.Thomas ***** válasza:
Cascóról beszélsz fiacskám :D :D
2013. júl. 11. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!