Vw00 kérdése:
Mennyi a benzines autó üzemi hőfoka? Mennyi lehet a maximum hőmérséklet?
Figyelt kérdés
Van egy 1.4-es VW polom 1996-os. Valamlyik nap majdnem felment 110 fokra a víz, de amint láttam, hogy elindult felfelé, le is állítottam. Kicserélte a szerlő a termosztátot. Ma megint felment a hőmérséklet úgy 95 körül volt. Mi lehet a probléma? Vagy ez normális?2013. jún. 20. 11:57
1/10 anonim válasza:
Ha nagyon felmelegszik akkor nem szabad leállítani hanem megállni a kocsival és hagyni hogy alapjáraton visszahűljön.☺
2/10 Amado atya válasza:
Szerintem a 95 fok teljesen normális.
3/10 A kérdező kommentje:
Szinte alajáraton ment fel a hőmérséklet, mert kiálltam a parkolóból, és álltam a lámpánál pár percet. Ha nem állítom le és pl a termoszát volt a szar akkor meg megfőzöm a motort...
2013. jún. 20. 12:10
4/10 anonim válasza:
esetleg nincs teljesen feltöltve a hűtőrendszer? nem kapcsol be a hűtő ventilátor? nekem sosem ment még 95 fok fölé
5/10 A kérdező kommentje:
De fel van töltve, a ventilátor is kapcsol.
2013. jún. 20. 12:13
6/10 anonim válasza:
Alapjáraton sokkal jobban melegszik, mintha mennél vele. Ugyanis nem kap menetszelet ami hűtené a hűtőt.
Egyébként 90-110 fok között normális autótípustól függően. Polonál nem tudom pontosan mennyi. De az enyémnél pl 99 fok alatt nem is kapcsol be a ventilátor.
7/10 anonim válasza:
nekem 90 foknál már bekapcsol a ventillátor, és 88 fok körül kapcsol ki, pillanatok alatt visszahűti pár fokot a ventilátor, ha légkondi is megy akkor úgy elkezd pörögni a ventilátor 90 foknál hogy arra szó nincs!
8/10 anonim válasza:
első válaszolónak nincs igaza, mert az igaz hogy ha hideg az autó és úgy melegíted be hogy mész vele akkor hamarabb bemelegszik mintha alapjáraton zúgatod, de ha nagyon felmelegszik és megállsz vele akkor hamarabb megforralja a vizet mintha mennél vele! nekem a wartburgommal volt sokszor olyan baj hogy mikor nyár volt, és mentem vele 85-90-es tempóval akkor tökéletes volt a vízhőfok, de az önindító általában rossz volt, vagy csak tolásra indult, akkor mindig kockáztattam mikor pirosat kaptam, hogy leállítom és utána nem indul, vagyis csak tolásra, vagy hogy járatom és megforralja a vízet! mehettem vele 200km-et is 80-90-es tempóval semmi baj nem volt vele, de ha megálltam akkor rögtön felforrt a víz, szóval rossz ötlet megállni és alapjáraton zúgatni, vagy menj vele kisfordulaton, de ne olyan fordulaton ahol erősködik, hanem olyan fordualton ami kényelmes neki, ne pörgesd mert akkor nagyon melegszik, vagy állítsd le, és várj vele fél órát!
9/10 anonim válasza:
Igen, én is kb ezt írtam mint az előző válaszoló. Jól le is lettem pontozva érte...
10/10 My János 1926 válasza:
Van 70 c fokos és van 75 , 80 , 85 , 90, 92 C fokos termosztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!