Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel autóba lehet-e kerozint...

Diesel autóba lehet-e kerozint tenni?

Figyelt kérdés
Ha kerozint teszek a diesel autóba, ugyanúgy fog menni?

2013. jún. 20. 10:09
 1/8 anonim ***** válasza:
egy az egyben én nem tenném bele
2013. jún. 20. 10:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán elmegy vele, de az értelmét nem látom. A diesel olcsóbb, mint a kerozin, jobb meg semmiképpen se lesz tőle, sőt, inkább rosszabb.
2013. jún. 20. 10:47
 3/8 anonim ***** válasza:

A kerozin nem rossz anyag, de csak akkor érdemes használni ha nagyon olcsón jutsz hozzá. Illetve modern dízelekben még akkor sem.

És a régiekben sem tisztán: kisebb a kenőképessége mint a gázolajnak, így az adagolók mozgó alkatrészeit tisztán ki tudja nyírni - szóval olajat szoktak hozzá öntögetni. Arányt pontosan nem tudok, én sosem voltam olyan merész hogy kerozinnal járjak.

Fűteni fűtöttünk vele gázolajos hőlégbefúvóval a műhelyben: jobban melegített, mint a piros fűtőolaj, az biztos. :)

2013. jún. 20. 11:02
 4/8 Amado atya ***** válasza:

Mi annak idején felesben tankoltuk a KrAZ 255 -be ez a reégebbi fajta) a kerozint a gázolajjal.

Eredmény: Úgy vonszolta maga után a T-72 -est a tréleren, mint Frakk a Károly bácsit, viszont egy hét után átégtek a dugattyútetők.

A 260-as KraZ -ez az ormótlan kocka-fülkés, viszont már dupla turbós- ellenben bírta a kerót, semmi komolyabb baja nem lett tőle. Igaz, a gyári karakterisztika szerint ennek már "mindenevő" motorja van, mint a harckocsiknak.

2013. jún. 20. 11:57
 5/8 Amado atya ***** válasza:
80%
...a "heJJe Sírási" hibákat nézzétek el, úgy látszik, merül a billentyűzetem... :D
2013. jún. 20. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Biztos egy common railes autónak például nagyon jót tenne.
2013. jún. 20. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
A kerozin magasabb hőfokon ég, ezért nem érdemes autóba tenni, főleg meg nem tisztán. Ahogy írták, szétégeti a dugattyúkat...
2013. okt. 27. 07:04
 8/8 anonim ***** válasza:

persze mert kerozin a gázturbinás gépekhez lettek fejlesztve nem autóhoz,a kerozin nagyon magas fokon ég és nagyon erős kompresszor is kell hozzá hogy jól égjen le és ne füstöld ki,a turbinás gépek erre képesek de még egy RC turbinából is 600 fokos hőmérsékletű levegő jön ki!

Benzin meg nem 600 fokon ég és a kipufogóból se jön 600 fok.

De nem ajánlom mert drágább a motor felújítása főleg a dugattyú és főleg dízelt.

2014. okt. 26. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!