Miért rezonál a motorom? (Aprilia SR50 Ditech)
Bárcsak tudnék többet segíteni. Nekem szerelő csinálta, csak mutatta a törött alkatrészt. Világos színű fogaskerék, vaj színű volt, kb tenyérnyi nagyságú (ujjak nélkül).
Állítólag túl melegen járattam túl nagy fordulatszámon és szétpattant.
Lehet, hogy tényleg törött fogaskerék okozza vagy ilyesmik.
De az is lehet hogy szimplán nincs rendesen kiegyensúlyozva valamelyik forgó alkatrész.
A gyári henger és dugó van rajta? Ha nem az is okozhatja a gondot. Ilyenkor a főtengelyt kellene centríroztatni.
De lehet ugyanez a gond akármelyik forgó alkatrésszel is.
Köszönöm a válaszokat! A kipufogón illetve a variátor görgőkön kívül minden gyári. Most kb. 12.000km van benne Elképzelhető, hogy a vízpumpánál lessz a probléma? Ennél a típusnál is található egy úgynevezett vízszívattyú meghajtó tárcsa ami olyan tenyérnyi nagyságú ahogy írtad. Erről van szó:
Amikor törött volt a hűtésen is észrevehető volt?
Ez lehet az, igen. Pont ilyen rémlik, ahogy így belinkelted.
A hűtés igen, elég rossz volt, csak én fordítva gondoltam az ok-okozati összefüggést. Megfőztem mert béna vagyok, és ezért eltörött a kerék. De aztán lehet, hogy eltört a kerék, és ezért forrt fel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!