Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért rezonál a motorom?...

Miért rezonál a motorom? (Aprilia SR50 Ditech)

Figyelt kérdés
Alacsony sebességnél, adott fordulaton folyamatosan, nagyobb tempónál olyan hullámokban érezhető a rezonálás. Már szinte mindent átnéztem de nem tudom megoldani ezt a gondot. A variátort levettem főtengelyről, és a szíjat is. Hajtás nélkül is csinálja. Elképzelhető, hogy csapágyas valami? Vagy a kipufogó rezonál be? A kipufógót csak egy tőcsavar fogja a hengerhez mert a másikat az előző tulaj letörte (Leovince Handmade TT van rajta). Egyébként először akkor vettem észre a rezonálást amikor elküldtem a kompresszort felújítani, és amikor visszaraktam már így csinált. Valaki segítsen mert tanácstalan vagyok ez ügyben. Köszönöm!

2013. jún. 20. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyenem, Aprilia RS 125ön. Sajnos nem tudom ilyen szép szakszavakkal megírni, mint te, de ha ez segít, akkor műanyag fogaskerekek törtek el, azokat kellett kicserélni.
2013. jún. 20. 08:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Konkrétan milyen fogaskerékről írtál? Nem tudom, hogy az enyémben van-e műanyag fogaskerék, eddig még nem találkoztam vele. Esetleg a vízpumpa környékén lehet?
2013. jún. 20. 12:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Bárcsak tudnék többet segíteni. Nekem szerelő csinálta, csak mutatta a törött alkatrészt. Világos színű fogaskerék, vaj színű volt, kb tenyérnyi nagyságú (ujjak nélkül).

Állítólag túl melegen járattam túl nagy fordulatszámon és szétpattant.

2013. jún. 20. 12:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tényleg törött fogaskerék okozza vagy ilyesmik.

De az is lehet hogy szimplán nincs rendesen kiegyensúlyozva valamelyik forgó alkatrész.

A gyári henger és dugó van rajta? Ha nem az is okozhatja a gondot. Ilyenkor a főtengelyt kellene centríroztatni.

De lehet ugyanez a gond akármelyik forgó alkatrésszel is.

2013. jún. 20. 13:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A kipufogón illetve a variátor görgőkön kívül minden gyári. Most kb. 12.000km van benne Elképzelhető, hogy a vízpumpánál lessz a probléma? Ennél a típusnál is található egy úgynevezett vízszívattyú meghajtó tárcsa ami olyan tenyérnyi nagyságú ahogy írtad. Erről van szó:

[link]

Amikor törött volt a hűtésen is észrevehető volt?

2013. jún. 20. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez lehet az, igen. Pont ilyen rémlik, ahogy így belinkelted.

A hűtés igen, elég rossz volt, csak én fordítva gondoltam az ok-okozati összefüggést. Megfőztem mert béna vagyok, és ezért eltörött a kerék. De aztán lehet, hogy eltört a kerék, és ezért forrt fel..

2013. jún. 20. 13:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Nekem a hűtéssel nincs gondom, de azért megnézem azt a tárcsát, hogy minden rendben van-e vele. Elképzelhető, hogy onnan jön a rezonálás. Esetleg valakinek volt még hasonló problémája ami megoldódott, és megosztaná velem?
2013. jún. 20. 17:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem a tárcsát, de az jó állapotban van. Nem tudom, hogy mivel lehet e gond...
2013. jún. 25. 16:04
 9/9 anonim ***** válasza:
:-(
2013. jún. 25. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!