Dízel autónál, ha nem működik az olajszivattyú megfelelően, milyen tüneteket okoz?
Pont olyan tüneteket okoz, mint benzinesnél!
:)
Ha nem megfelelő az olajnyomás, akkor kevés kenést kapnak a mozgó alkatrészek, a motor jobban melegszik, gyorsabban kopik a henger, a dugattyúk, a csapágyak, stb.
Van olyan autó, aminél típushiba, hogy az olajszivattyút meghajtó ékszíj lelazul a tengelyről.
Így történt az autóm előző tulajánál is kint Olaszországban. Villogott az olajnyomás jelző lámpa, de még hazajött vele. Utána erős kopogó hanggal vitte szervizbe, ahol megállapították, hogy a motor nem javítható. (Megkaptam az erről szóló márkaszervizes számlát is.)
Így vettem meg a kocsit. Természetesen tudtam a hibáról. De olyan full extrás volt az autó és olyan szép esztétikai állapotú kívül-belül és olyan áron sikerült a motorhibára való tekintettel hozzájutni, hogy nekem megért egy blokkcserét a kocsin.
Egyébként szintén dízel, közös nyomócsöves, turbós.
Úgyhogy most van egy 6 milliót érő autóm, amihez a motorcsere költségével együtt is sikerült negyed áron hozzájutnom.
Nem néztem meg, mert az eladó telefonált, hogy ne induljak el(200km-re lakok tőle), mert eladta az autót.
Azért köszönöm mindenkinek a gyors reagálást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!