Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » S50-es blokk hoz milyen...

B0BAF3TT kérdése:

S50-es blokk hoz milyen tuningokat ajánlotok?

Figyelt kérdés
Ja és nem szeretnék s51-est venni.

2013. jún. 13. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:

hát van a paraszt tuning amit nem ajánlok mert az nem tuning csak házi kókánykodás.

Ha tuningot akarsz fel kéne furni 60-70 cm3 masra ,tenni bele egy erősített főtengelyt+dugattyót , jobb csapágyakat) koyo) nagyobb karburátor és egy rezonátoros kipufogó.

Ha ezek költségesek csak vegyél rá egy rezós kipuffot az dob rajta meg rakj nagyobb sunert a karbiba.

Nézz körül a futarmotorosbolt honlapján elég jó cuccaik vannak, én az enyémbe ezeket csináltam igaz azis s51 es de megy mint a veszedelem.

Ja majd elfelejtettem h gépmühelybe csináltasd meg 4 felömlősre .

2013. jún. 14. 00:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Ajánlani igazából semmit - szerintem az S50 blokkját felesleges úgy megerőszakolni, hogy otthagyja a modern motorokat, mert utána több időt fogsz szerelgetéssel (alkatrészcserével és állítgatással) tölteni, mint rajta ülni.

Egyébként mindent el lehet játszani, amit a kétüteműekkel: megfelelően átalakítani a hengert, pl. több felömlő, csatornák átalakítása, akár nagyobb hengert is lehet rárakni (ami igényelheti az erősebb főtengelyt). Mehet a rezó, akár bolti, akár egyedileg méretezett, karburátort nem feltétlenül szükséges cserélni, de illik a motor igényeihez fúvókázni + állítani. Lehet játszani a lánckerekekkel; felszerelni pl. Babetta gyújtást (aminek nem sok értelme van ha hajlandó vagy időközönként állítani a megszakítón).

Mire mindent megcsinálsz rajta, mondjuk főtengelyt, hengert, hengerfejet gyújtást megveszel és kicserélsz, árban kb. ott leszel, mintha vettél volna valami újabb gépet, pl. DT vagy valami Derbi - de erőben és főleg megbízhatóságban nem.

Nekem is volt S50 és S51 is, jók is voltak, csak nem szabad egy komolyabb motor teljesítményét várni tőlük.

2013. jún. 14. 00:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Mihu féle minituning. Keress rá.
2013. jún. 14. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:
semmilyet!!amennyit elköltenél a simson tuningolására annyiból már vennél egy 125ccm-es motort
2013. jún. 14. 20:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Jajaja, a minituninghoz reszelő kell, meg türelem. Tényleg rohadt sokba kerül egy nyamvad reszelő...
2013. jún. 14. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:

"Jajaja, a minituninghoz reszelő kell, meg türelem. Tényleg rohadt sokba kerül egy nyamvad reszelő..."

4 es válaszoló vagyok ezt most nekem írtad??mert ha igen megnézném hogy mit csinálnál egy reszelővel!szerintem a kérdező nem kókányolni akar hanem tuningolni.Areszelés meg a tuningolás nem ugyanaz a dolog!

2013. jún. 15. 08:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kókányolás. A lényege annyi hogy a motor tovább el fog forogni, és ott adja le az erejét. Egy hozzáértő számolta ki hogy hol mennyit kell kireszelni. “ Az itt leírtak szimulációkon és valós teszteken

alapulnak “

Ennyi erővel a 4 felömlős hengereket is lehet kókányolásnak nevezni, mert mi az hogy egy hengerbe még 2 felömlőt marnak.

Egy német oldalon van egy hasonló, de az nem annyira precíz.

S50-hez nem nagyon van más tuning ami nem kerül annyiba mint egy másik Simson.

2013. jún. 15. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!