S50-es blokk hoz milyen tuningokat ajánlotok?
hát van a paraszt tuning amit nem ajánlok mert az nem tuning csak házi kókánykodás.
Ha tuningot akarsz fel kéne furni 60-70 cm3 masra ,tenni bele egy erősített főtengelyt+dugattyót , jobb csapágyakat) koyo) nagyobb karburátor és egy rezonátoros kipufogó.
Ha ezek költségesek csak vegyél rá egy rezós kipuffot az dob rajta meg rakj nagyobb sunert a karbiba.
Nézz körül a futarmotorosbolt honlapján elég jó cuccaik vannak, én az enyémbe ezeket csináltam igaz azis s51 es de megy mint a veszedelem.
Ja majd elfelejtettem h gépmühelybe csináltasd meg 4 felömlősre .
Ajánlani igazából semmit - szerintem az S50 blokkját felesleges úgy megerőszakolni, hogy otthagyja a modern motorokat, mert utána több időt fogsz szerelgetéssel (alkatrészcserével és állítgatással) tölteni, mint rajta ülni.
Egyébként mindent el lehet játszani, amit a kétüteműekkel: megfelelően átalakítani a hengert, pl. több felömlő, csatornák átalakítása, akár nagyobb hengert is lehet rárakni (ami igényelheti az erősebb főtengelyt). Mehet a rezó, akár bolti, akár egyedileg méretezett, karburátort nem feltétlenül szükséges cserélni, de illik a motor igényeihez fúvókázni + állítani. Lehet játszani a lánckerekekkel; felszerelni pl. Babetta gyújtást (aminek nem sok értelme van ha hajlandó vagy időközönként állítani a megszakítón).
Mire mindent megcsinálsz rajta, mondjuk főtengelyt, hengert, hengerfejet gyújtást megveszel és kicserélsz, árban kb. ott leszel, mintha vettél volna valami újabb gépet, pl. DT vagy valami Derbi - de erőben és főleg megbízhatóságban nem.
Nekem is volt S50 és S51 is, jók is voltak, csak nem szabad egy komolyabb motor teljesítményét várni tőlük.
"Jajaja, a minituninghoz reszelő kell, meg türelem. Tényleg rohadt sokba kerül egy nyamvad reszelő..."
4 es válaszoló vagyok ezt most nekem írtad??mert ha igen megnézném hogy mit csinálnál egy reszelővel!szerintem a kérdező nem kókányolni akar hanem tuningolni.Areszelés meg a tuningolás nem ugyanaz a dolog!
Nem kókányolás. A lényege annyi hogy a motor tovább el fog forogni, és ott adja le az erejét. Egy hozzáértő számolta ki hogy hol mennyit kell kireszelni. “ Az itt leírtak szimulációkon és valós teszteken
alapulnak “
Ennyi erővel a 4 felömlős hengereket is lehet kókányolásnak nevezni, mert mi az hogy egy hengerbe még 2 felömlőt marnak.
Egy német oldalon van egy hasonló, de az nem annyira precíz.
S50-hez nem nagyon van más tuning ami nem kerül annyiba mint egy másik Simson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!