21 éves lány vagyok, pár hónap múlva ha minden jól megy megszerzem a jogosítványom. Persze szeretnék majd saját autót is, milyet ajánlanátok? Melyik fajtákat a legkönnyebb vezetni?
"és számít a fogyasztás akkor ne vegyél automatát."
Hogy függ össze a kettő? Manuális váltónál is csak rá tudod magad venni, hogy ne használd az autót túl sportosan és ne húzasd ki minden váltásnál. Akkor nem fog többet fogyasztani, mint egy autómata.
Vagy ha arra gondolsz hogy te is ilyen 40km/h-nál már fölkapcsolsz 5. (6.)-ig úgy hogy szegény motor már morog fuldoklik, de "milyen jó mert milyen keveset fogyaszt", szerintem az sem kifizetődő. Inkább fogyasszon fél literrel többet, de ne kelljen "évente" motort cserélni.
"de azok csak újabb autókban vannak"
Igen, pont ez a lényeg. Régebben lehet hogy többet fogyasztott egy automata, de ezek a mostaniak már nem igazán. Használtam is már ilyet (nem is annyira újat, 9 éves autót), meg elég csak a gyári adatokat összehasonlítani egy ugyan olyan autó manuális és automata váltós változatánál. Alig van különbség, legfeljebb pár deci.
Na és mi a helyzet az ilyen félautomata ("easytronic" és hasonlók) szekvenciális váltókkal?
Ezeknél ugyebár te váltasz, de nem kell kuplungolni csak előre-hátra nyomkodni a váltókart.
Sose válaszd a könnyebb utat! Gyere kamionozni:)
Üdv:
Zsolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!