Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 21 éves lány vagyok, pár...

Desiree91 kérdése:

21 éves lány vagyok, pár hónap múlva ha minden jól megy megszerzem a jogosítványom. Persze szeretnék majd saját autót is, milyet ajánlanátok? Melyik fajtákat a legkönnyebb vezetni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 13. 13:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hogyha használt autót veszel, és nem esik nehezedre a váltás, és számít a fogyasztás akkor ne vegyél automatát.
2013. jún. 14. 08:46
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"és számít a fogyasztás akkor ne vegyél automatát."

Hogy függ össze a kettő? Manuális váltónál is csak rá tudod magad venni, hogy ne használd az autót túl sportosan és ne húzasd ki minden váltásnál. Akkor nem fog többet fogyasztani, mint egy autómata.

Vagy ha arra gondolsz hogy te is ilyen 40km/h-nál már fölkapcsolsz 5. (6.)-ig úgy hogy szegény motor már morog fuldoklik, de "milyen jó mert milyen keveset fogyaszt", szerintem az sem kifizetődő. Inkább fogyasszon fél literrel többet, de ne kelljen "évente" motort cserélni.

2013. jún. 14. 08:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Bár nem én írtam, de tudok válaszolni a kérdésedre. Az automata váltók egyszerűen nagyobb veszteséggel dolgoznak, mint a kéziváltós, így a fogyasztása is magasabb. Ezért ha a fogyasztás számít, nem érdemes hagyományos autómatával szerelt autót venni. Kivételt képeznek a duplakuplungos váltók, de azok csak újabb autókban vannak. Mondjuk a kisautó kategóriában amúgy is elég ritka az automata váltó.
2013. jún. 14. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:

"de azok csak újabb autókban vannak"

Igen, pont ez a lényeg. Régebben lehet hogy többet fogyasztott egy automata, de ezek a mostaniak már nem igazán. Használtam is már ilyet (nem is annyira újat, 9 éves autót), meg elég csak a gyári adatokat összehasonlítani egy ugyan olyan autó manuális és automata váltós változatánál. Alig van különbség, legfeljebb pár deci.

Na és mi a helyzet az ilyen félautomata ("easytronic" és hasonlók) szekvenciális váltókkal?

Ezeknél ugyebár te váltasz, de nem kell kuplungolni csak előre-hátra nyomkodni a váltókart.

2013. jún. 14. 11:55
 15/17 anonim ***** válasza:
szia olyan autót veszel amilyen neked tetszik.ami szervókormányos azt mind könnyü vezetni úgy hogy van választék hacsak nem ladát akarsz mert akkor megerősödik a karod
2013. jún. 16. 10:10
 16/17 anonim válasza:

Sose válaszd a könnyebb utat! Gyere kamionozni:)

Üdv:

Zsolt

2013. jún. 25. 18:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Honda jazz tökéletes női autó. Suzuki swiftből kb mindegyiket tudom ajánlani. Az 1.0 bol van automata. Első 2 válaszolót meg nem értem, miért kell mindenkinek batár nagy német autót vezetni, audi, bmw, merci. De ez a kérdező döntése.
2015. júl. 6. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!