Új autóban mikor kell megejteni az első olajcserét? Hány km körül?
Figyelt kérdés
2013. jún. 10. 17:02
1/10 anonim válasza:
A kézikönyvben található előírás szerint.
Általában 15 ezer kilométer, vagy egy év (amelyik előbb bekövetkezik) szokott lenni ez, de eltérések lehetnek.
Sajnos ez is picit „ezos” dolog, heves vitákat találni a neten erről.
2/10 anonim válasza:
Szerintem még ma is van olyan, ahol az első olajcserét a kezdeti kopás miatt 10 000km alatt el kell végezni, utána lehet beállni az előírt csereperiódusra.
3/10 anonim válasza:
Évente vagy az autó könyvében megadott kilóméter szerint, ami típusonként eltérő lehet igencsak, de talán a legáltalánosabb a már említett 15 000.
4/10 anonim válasza:
Attól függ milyen autó...Van amelyikben 8-10-15 e km-es a csereperiódus,szvsz. 10e fölé nem szabad menni hiába írják bele a gépkönyvbe.
5/10 anonim válasza:
Nekem 15ekm, vagy 2 év volt beírva a szervizkönyvbe.
Igazából 1,5 év után már kiírta a "fedélzetikomputer", hogy irány a szerviz, nem volt semmi probléma, kicserélték. Ekkor 5000km volt benne.
6/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi az infókat, akkor majd utána nézek a könyvében. Amúgy még csak 6.000 km-nél járok és hamarosan 1 éves lesz!
2013. jún. 10. 21:59
7/10 anonim válasza:
Pontos tipus?Akkor megirom mikor és hány km-nél kell.Vannak tipusok amelyeknek hosszitot csereperiódusuk van 30e ezer vagy 2-év,de sok szakértő nem ajánlja ilyen sok km-ig hagyni.
8/10 A kérdező kommentje:
Kia picanto 1.2 a típusa.
2013. jún. 12. 18:06
9/10 anonim válasza:
5w-30-as 3,6 liter,csereperiódus 15 ezer km vagy 12 hónap.
10/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen :)
2013. jún. 13. 10:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!