Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson staron hány fogas...

Simson staron hány fogas elsőlánckerék van gyárilag?

Figyelt kérdés

és a hátsó hány fogas?

va egy romet ponyba épített star blokkom, és 14-es lánckerék van rajta elöl, és nem tudom hogy 15-essel mennyit változna a sebessége és a gyorsulása, a hátsó ami most van rajta az egy romet pony lánckerék, asszem 24 fogas, kb 60-65-el tud menni, ha tennék hátulra mondjuk 5 foggal nagyobb lánckereket, akkor jobban gyorsulna de kisebb lenne a végsebessége, de ha előre is tennék mondjuk 2 foggal nagyobbat? tehát hátul 5 foggal lenne nagyobb elől meg 2-vel akkor a jobban is gyorsulna meg többel is menne? vagy ez nem így működik? amúgy semmi tuning nincs a blokkon, még sosem volt benne cserélve semmi, még a hengere is alapméretes!

2013. jún. 5. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha elöl is meg hátul is növeled a fogszámot, valamit biztos fog változni, de akkor vagy nagyobb végsebessége lesz, vagy jobban fog gyorsulni. Egyszerre mindkettőt nem tudod megváltoztatni pozitív irányba az áttétel megváltoztatásával.
2013. jún. 5. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Gyárilag 14-es lánckerék van a Star-on, ha jól emlékszem.

Az áttételt könnyen kiszámolhatod a fogszám alapján:

Ha most hátul 24-es, elöl 14-es lánckerék van, akkor az áttétel 24:14=1,71. Ha hátul 5-tel, elöl 2-vel nagyobbat teszel fel, akkor 29:16=1,81-ra változik az áttétel, tehát erősebb lesz (minimálisan) és kevesebb lesz a végsebesség (elméletileg)

2013. jún. 5. 22:43
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi! :D hát lehet hogy nem variálok rajta semmit, de amúgy azt nem leht valahogy kiszámolni hogy kb mennyi a végsebessége? 9-es kerekek vannak rajta, simson star blokk, és hogy valahogy a blokk végsebességét meg a 9-es kerekekből meg lánckerék fogak számából kiszámolni?

amúgy szerintem nem variálok rajta semmit, mert 60-al megy szerintem, elég lazán, meg gyorsul is elég jól, egy gyári simsont veri mint a sz@rt

2013. jún. 6. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:

A megadott adatokból ELMÉLETI sebességet tudsz számolni. A gyakorlat pedig teljesen más, számít a súlyod, a légellenállás, a blokk állapota...

Pony-n legalább a km óra nem fog csalni, mert úgy emlékszem az első kerékről van meghajtva.

2013. jún. 6. 18:41
 5/5 A kérdező kommentje:

én 60 kg vagyok, a pony totál le van könnyítve

kb 30 kg az egész motor!

2013. jún. 6. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!