Robogó kipufogó durrog?
Adott egy robogó, újabban azt csinálja, hogy ha "felgyorsulok" 40 - 50 -re, majd visszaengedem a gázt és újra húzok neki akkor mintha megállna a motor egy pillanatra majd pár pillanat múlva ismét megy mintha mi sem történt volna, tehát mintha újra beindulna. (olyan érzés mintha egy pár pillanatra megállna a motor majd ismét beindulna csak menet közben.)
Amikor ez megtörténik, akkor ha jobban odahúzom a gázkart, akkor meg a kipufugóban egy durranás? (furcsa hang hallható).
Ez mitől van? Eddig nem csinálta.
igen, ez benzinhiányra utal..lassan folyik, valahol picit dugul...
...szétszed, tisztít, összerak, örül...
Én arra tippeltem volna, hogy sokat kap, ugyanis indításnál füstöl nagyon és darál, aztán ha pár métert megyek vele akkor mintha kitusztulna megy dadogás és darálás nélkül.
Érdekes hogy nem mindig de ha oldaltámaszon van a motor, a légszűrőböl csepeg a benzin, és reggelre talán kiürül a karbi és akkor hidegen se indul.
Viszont ennek meg ellent mond, hogy amikor áll a motor sokat és hideg van akkor pöccre indul (tehát a szivató amikor bekapcsol). Viszont, ha meg meleg a motor akkor a sokadik rugásra, és gázhúzással indul be.
És úgy tűnik mintha a fogyasztás is sok lenne.
(Azt tudni kell, hogy gyári karburátor gyári fúvókákkal.
na, legalább pontos a leírás...biztos, hogy porlasztóhiba, csak az a kérdés, mi?
ha van időd, és lehetőséged, szedd szét, illetve szereld ki a mociból, és egy tiszta helyen kényelmesen szedd szét úgy, hogy látható legyen mennyi szemét van az úszóban, stb..
az a jó, hogy minden eredeti, tehát nem piszkált bele senki..csak tisztítás szükséges, illetve alaposan megsasolni, mi akadhat vagy fel, vagy le...
itt a hiba biztosan..kicsit macerás...
Már rengetegszer szétszedtem a karburátort. Ki lett teljesen takarítva, minden fúvóka stb. Az biztos, hogy a tűszelepen van egy kis horony és nem zár teljesen.
Viszont nem értem akkor se miért folyik ki egy csomó benzin a légszűrőn át.
Min állítsak? Mit csináljak? Mert már őrületbe kerget.
átérzem a helyzeted.. nekem volt többek között egy rendkívül precíz Puch-om...na annál is így voltam, aztán a sokadik szétszedés után jó lett... aszongyák a benzinben valami kosz lehetett, csak én nem vettem észre.
Nálad? szerintem a benzinszinttel van baj..nem tudom mi módon, de nagyon picit állítsd szegényebbre...arra ügyelj, hogy a gyári alkatrészeket ne változtasd meg..az úszó valamiért akad..az egy igen macerás alkatrész.baromi nagy türelem kell hozzá..
sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!