Melyik érné meg jobban úgy, hogy zömmel városban használnám?
1.9-es TD vagy egy 1.6-os benzines ?
Mindkettő Mitsubishi Carisma- 90LE és 66kw-os teljesítménnyel.
Városban valóban eszik annyit egy ilyen dízel, mint a benzines társai ?
A diesel kevesebbet eszik városban minimum 2 literrel. A legtöbben azt fogják mondani hogy benzinest vegyél városra. Én 1.7 isuzu dieselt vettem főként városi használatra, és ma is ilyet vennék. Az ok a fogyasztás. Ráadásul gázolajat lehet találni 300-ért is.
Én havi kb 1000 km-t megyek, ezzel kb havi 8000-et spórolok egy 1300 kg súlyú kocsi esetén. Mielőtt bárki mondaná hogy a dieselt drágább javítani, megnyugtatom hogy pár éve nálam van a 16 éves autó, és a motorjához nem kellett hozzányúlni (kop-kop). És senki nem garantálja azt egy használt benzinesnél sem hogy az nem sz@rhat be. És a legrosszabb variáció mikor a többletfogyasztás mellé még javítani is kell.
Köszi !
A Mitsubishi is hasonló paraméterekkel bír.
1165 a saját tömege, az össz. tömege pedig 1695 kg.
1997/12-es évjárat.
Szóval remélem hogy nála is érvényesülnek azok, amiket leírtál...
1.5 liter különbség van a kettő közt városban.
Nem elsődleges szempont a fogyasztás, csak érdekelt, hogy valóban elenyésző-e a különbség városban benzin és dízel között.
Persze azért nem mindegy mennyit eszik.
Pl. olyat nem vennék semmiképp ami városban lenyel 10 liter körül, vagy akár afelett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!