Mennyit fogyaszt a valóságban, az Opel 1.4 Nz,60 lóerős motorja, amelyekkel az Astrákat és a Corsákat szerelték? Csak városba, országúton, vegyesben.
Nagyon eltérő válaszokat hallottam, 5-7 literig,ami nem mindegy. Nyilván nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi,hogy "attól függ hogy nyomod neki",meg ilyen hasonló okfejtésekre, hanem konkrét számokra,akinek van vagy volt ilyen motorral szerelt Opel autója. Annyit tudok,hogy megbízható,nyomatékos motor.
A válaszokat előre is köszönöm!
Spritmonitor szerint
Astra 28 autó átlagában 7,33liter
Corsa 84 autó átlagában 7,51liter
Ezek vegyes fogyasztásra vonatkozó adatok. Az Astranal nem volt 7.3 alatti átlag viszont a Corsanál 6,4 körül voltak a legjobb átlagok.
Nekem volt F Astrám, amit 2 évig használtam, ezzel a 60 lovas, 8 szelepes motorral.
Csak városi fogyasztást nem tudok mondani, mert nem úgy használtam, de szerintem 8 fölé nem ment volna. Autópályán, 130-140-es utazótempóval fogyasztott 7,5 litert, országúton, 90-100-as tempóval, átlagos stílusban 6-6,5 liter körül. A vegyes fogyasztás megállt 7 liter környékén, ebből lehetett volna lefaragni simán egy litert, ha odafigyelek a finomkodásra.
Lusta, komótos motor, de tényleg megbízható, hosszú életű. Nagyon sok van közöttük amelyik 15+ éve megy nagyobb gond nélkül, több százezer kilométerrel a háta mögött. Egyszerű szerelni, és olcsó hozzá minden.
Nekem x14nz-vel szerelt astra-m van. Városban mért eredményt én sem tudok mondani, de vegyesen én 6l-rel bőven elvagyok. Hosszab távon sikerült már 5,2-re is levinni.
A fogysztást nagyban befolyásolja, hogy milyen állapotban van a motor. Egy jó állapotúval városban sem haladja meg a 6,5 litert a fogysztás, persze ehez okosan kell vezetni. :D
Remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!