Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson Tirisztoros gyújtás...

Simson Tirisztoros gyújtás vagy a megszakítós gyújtás a jobb?

Figyelt kérdés

Van egy S51-es Simsonom és rendeteget járok vele és sokat bajlódok a megszakítós gyújtással és azt szeretném kérdezni, hogy melyik a jobb előnyök hátrányok?

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. máj. 29. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Egyértelműen a tirisztoros jobb. A megszakítóssal mindig a gond van csak.
2013. máj. 29. 20:02
 2/5 anonim ***** válasza:
41%

nekem meg szakítós van csak annak van vele gond aki nem ért hozzá és ész nélkül állítja a meg szakítót már 3 om éve hogy nem kellett hozzá nyúljak és rendszeresen használom a motort. a tirisztoros egyszerűbb és nincs vele annyi munka de ha az el romlik töbszörös az ára mint a megszakítósnak.

Előnyök/Hátrányok

2013. máj. 29. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
49%

2. válaszolóval értek egyet. Alapesetben a tirisztoros persze, hogy jobb, de ha elromlik, akkor bizony kell rá költeni.

Ezzel szemben a megszakítóssal sincs semmi gond, ha rendesen beállítják. Az esetleges alkatrészek pedig fillérek hozzá.

2013. máj. 30. 15:28
 4/5 anonim válasza:
Nekem évek óta tirisztoros van egyedi elektronikával jó erős BT151 tirisztorral és úgy vagyok vele hogy ezzel a gyújtással csak 1 baj lehet majd egyszer,az pedig a gyújtótrafó,ezért van a szerszámosban egy pót.De még 6000Km óta (mióta le lett cserélve megszakítósról )semmi gond nem lett vele.A működéséből következően nem problémázik ha 1-2 mágnes el lenne repedve,nem kell karbantartani,nem ég be a megszakító,biztos és erős a gyújtás.Hátrányok szerintem maximum annyi hogy stroboszkóp kellhet a gyújtás pontos beállításához,bár szemre is elég jól be lehet állítani.Akkor van gyújtás ha a széles mágnes hézag pont a jeladó tekercs (műanyagba öntött) fölött van.
2013. jún. 4. 00:38
 5/5 anonim válasza:

Előző is én voltam.Hátrány még talán az hogy aki szeret idegeskedni,annak sajnos a gyújtás miatt többé nem kell egy CDI-vel.Itt az enyém :

http://www.youtube.com/watch?v=IN5i9W0wOTA

2013. jún. 4. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!