Mennyit fogyaszt egy dodge challenger srt8-as sportos vezetés mellett?
18l/100km a gyári adata, városi közlekedésnél :)
Viszont, ha szeretek a sebességhatárig minél gyorsabban eljutni, akkor mennyit fogyaszthat?
20-22 liter?
Esetleg 25?
Ha automata valtoval kered az SRT8at, akkor az fel van szerelve ugynevezett MDS-el, ami "normal" vezetesi stilus mellett a 8 hengerbol kikapcsol 4et (lajtos autopalyas kozlekedesnel) eszre fogod venni, hogy kevesebbet fogyaszt.
(az automata valtonal is van +/-, vagyis valtogathatsz fel le, csak epp a kuplung pedalt nem kell nyomkodni) - ezt csak azok kedveert, akik eskudoznek a manualis valtos autokra
(nekem is ilyen van, csak nem az SRT kiadas es teljesen meg vagyok vele elegedve:)
Sok sikert a beszerzesehez!
Szerintem varosban nem tudnad 20 liter ala beszoritani, max orszaguton es autopalyan, ovatosan vezetve. Ha meg lampatol lampaig tolod, vagy egy hegyi szerpentinen kitaposod a belet, szamolhatsz nyugodtan 30-40 literrel.
Az egyik valaszolo irta ezt a hengerlekapcsolosdit. Ez egy akkora marhasag...marmint igaznak igaz, de konyorgom, ha ilyen autot veszel, akkor ne a fogyasztasad szamolgasd. Mi lesz ha tonkremegy benne vmi? Vagy mi a helyzet a biztositassal? Arrol nem beszelve, hogy nincs annal gazabb, ha van az embernek egy ilyen autoja, aztan osszeszorul a szive minden alkalommal, hogy nyom neki egy koveret, mert valojaban nincs penze fenntartani.
Ne erts felre, nem bantani vagy lebeszelni akarlak, csak proballak a megfelelo gondolkodas iranyaba terelni.
A helyedben en vennek egy 2-3 literes benzinest, ha azt 1-2 evig gond nelkul fenn tudnam tartani, csak akkor kockaztatnek meg egy ekkora benzintemetot.
Kulonben gondolom muscle car rajongo vagy, azert is nezted ki magadnak, de azt azert ugye tudod, hogy itt europaban meg a tavolkeleten gyartanak olyan autokat (hasonlo penzert) amik egyenesben, kanyarban es fogyasztasban is megfingatjak a challengert? :)
Jo persze, a feeling nem kifejezetten ugyanaz, azt alairom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!