Az miért van, hogy egy 1.4-es dízelmotor megeszi az 5 litert, de egy 2.5-ös is el van 7-ből?
Más a nyomaték ...az "közlekedhető" fordulatszám...stb..
Nem egyenesen arányos a kisebb motor a kevesebb fogyasztással..
Városon kívül csak autópályán mentem, 130-nál azért 5 fölött kér bőven.
Amúgy a legújabb 1.2-es Fabia, nem tudom a pontos motorkódot.
Igy van, az emberek nagy resze azt hiszi, hogy nagyobb kobcenti = nagyobb fogyasztas, pedig a fraszt, es ez nem csak dizellel van igy. Pl ha valaki nem sokat jar varosi uzemben, inkabb orszagut meg autopalya, es benzinesben gondolkodik, kapasbol 2 litertol felfele ajanlgatnek neki autot. Ugyanis lakott teruleten kivul egy 2-2,5, neadjisten 3 literes motor nem sokkal fogyaszt tobbet egy 1.6osnal, marmint normal hasznalat mellett, cserebe oriasi tartalekok vannak benne.
Az okat es a kovetkezmenyet mar irtak elottem, vagyis azert van, mert az erosebb motor jatszi konnyedseggel mozgatja a kasznit, a kovetkezmenye pedig az, hogy valszeg hosszabb lesz a motor elettartama is, bar nyilvan ez hasznalattol es karbantartastol fugg nagyreszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!