Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ színkódok?

MZ színkódok?

Figyelt kérdés
(elsősorban ts 250/1 sárga, de minden érdekel)

2013. máj. 23. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Igazából el se hinnéd milyen bonyolult dolgot kérdezel... :D

Ugye azok a színek eléggé más szabványok szerint készültek - restaurálásnál a legbiztosabb egy biztosan gyári és ép darabot felpolírozni és elvinni olyan helyre, ahol bemérik és az alapján kevernek színt.

A német fórumokon lehet találni adatot:

[link]

Itt szerepel egy ún. "Verkehrsgelb 1023", ez a szín:

[link]

De alatta pár sorral valaki azt írja, hogy "Zinkgelb", azaz cinksárga, kód szerint RAL 1018 a megfelelő szín.

A sárfogók meg RAL 9006 színűek állítólag.

Szóval nem egyszerű a történet, és akkor ez csak egy árnyalat: hol vannak még a kékek, a piros, a zöld és a (-z export) fekete...

2013. máj. 23. 13:17
 2/3 A kérdező kommentje:
engem igaziból csak a sárga érdekelne: [link]
2013. máj. 23. 19:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnos csak annyit tudtam segíteni, amit feljebb leírtam - még annyit tudok hozzátenni, hogy a számítógép monitorán át csal a dolog. Tehát hiába néz ki a RAL 1023 talán hasonlóbbnak, érdemes lenne élőben, vagy legalábbis valami gyártói színkártyán megnézni ilyen színeket.

Esetleg még a motorod gyártási évének ismeretében érdeklődhetsz német vagy hazai fórumokon, hátha tud valaki pontos infót mondjuk a saját motorja alapján.

Nekem Pannoniám van, úgyhogy én csak a fekete színt ismerem. :P

2013. máj. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!