Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerinted melyik a jobb?...

Szerinted melyik a jobb? Manuälis vagy Automata välto?

Figyelt kérdés
:)
2009. okt. 2. 22:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Manuális, mert ott te döntöd el mit is akarsz pontosan, de ha választani lehet akkor a robotizált automata vagy nem tudom hogy hívják, ami a BMW-kben van és a kormány mögötti füllel lehet válltani.
2009. okt. 2. 23:05
 2/14 anonim ***** válasza:
Manuális.
2009. okt. 2. 23:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekem csak a manuális jön be, de van akinek az automata.

A vezetési élmény, a fogyasztás, a javítási költségek, az érték mind a manuális mellett szólnak. A könnyebb vezethetőség az automata mellett.

2009. okt. 2. 23:42
 4/14 anonim ***** válasza:
31%
Én idegenkedek az automatától. Szerintem túl bonyolult szerkezet, és ha egyszer elromlik....
2009. okt. 2. 23:57
 5/14 anonim ***** válasza:
Automata, akinek volt/van már automata váltós kocsija,sosem akar mást:)
2009. okt. 3. 05:09
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Vissza kérdezek,szerinted melyik a jobb,"manuális" mosógép vagy automata mosógép ?

De,hogy az eredeti kérdésedre is írjak : ha nálatok nem olyan nagy gond az a kis felár akkor csakis automata váltós autót vegyetek.A hagyományos váltó,a hagyományos embereknek való.Csak egy a nagyon sok előnye közül,hogy soha többet nem fogsz lefulladni elinduláskor akármilyen meredek utcában is vagy ,mivelhogy az automatás autót nem lehet lefullasztani.A magas javítási költségeket meg el ne hidd mivel nincs is javítás,ezek nem romlanak el jó pár évig.Csak egy példa, a Suzuki Wagon R-ünkben 160000 /százhatvanezer/kilóméternél kellett volna először az automata váltóban az olajszintet ellenőriztetni,de százezer kilóméternél, 5 évesen eladtuk.

Nekünk volt ezen kívül Volkswagen Luponk is őneki 5 gangos robotizált váltója volt,de az nem tetszett,mert időnként rángatott.

A Suzi WagonR-et említettem annak bolygóműves 4 sebességes váltója volt az nagyon jó.

Most egy Suzuki Splash-unk van ez is 4-es bolygóműves,és nagyon cuki váltó.

Van még a családban egy Volkswagen Golf is őneki 6 sebességes DSG váltója van,hát ez is egy nagyon finom dolog.

Rendelt az egyik rokon egy Volswagen Polot ,abba már 7 es DSG váltó van,de dicsérik nagyon,mert abban már nem kavarja a duplakuplung a váltóolajat,ezért 0,7 literrel kevesebbet is fogyaszt százon. Ezeken kívül még 3 automatás vas is van a családban mindet kipróbáltam és nekem ilyen sorrendben tetszenek a váltók.Legjobban a bolygóműves,utánna a DSG,és a sor végén a robotizált.

Bocs ha hosszú lett.

2009. okt. 3. 06:26
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Ha az automatát megszokod akkor nehezen tudod megszokni a manuálist, főleg ha a jogsi után rögtön veszel első autónak automatát.

Képzeld el ha mész a haverokkal pl külföldre kocsival és felváltva vezetek akkor azt mondod hogy bocs én nem vezetek mert csak automatát tudok vezetni.:D

Általában automata váltós kocsiból kevesebb van szóval lehet hogy haverod kocsija nem az.

Én csak akkor vennék automatát ha van mellette egy manuális váltós kocsim is.

2009. okt. 3. 07:22
 8/14 anonim válasza:
100%
Nekem automata van, és jobban szeretem, nem kell bíbelődnöm vezetés közben a váltásnál. Ami a legjobb, ha dugóban ülsz, nem kell állandóan sebességet váltanod. Nekem bejött nagyon.
2009. okt. 3. 07:46
 9/14 anonim ***** válasza:
manuális
2009. okt. 3. 08:05
 10/14 anonim ***** válasza:
manuális mert jobban megszoktam...
2009. okt. 3. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!