Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkumulátoros kérdés?

Akkumulátoros kérdés?

Figyelt kérdés
tehát van egy 600-as motorom, és egy teljes feltöltéssel 2 indítást bírt ki, de úgy hogy beindítottam, leállítottam és beindítottam,tehát a generátor nem tölöttt, és ennyit bírt ki, szóval totál tönkrement, mondták nekem hogy van akkuvit, olyant tegyek bele, és 3-4 hónapog nem kell vele csinálni semmit, hát egy motorszerelő ismerősöm sokkal tartozik nekem, ezért mondja hogy megcsinálja nekem, elvittem az aksit, otthagytam nála, és megrendetle ezt az akkuvitet, és azt mondja mikor kinyitotta az aksit akkor nem volt benne egy csepp sav sem, azt mondja töltött bele savat, és beleöntöttem ezt az akkuvitet is, és felöltötte, azt mondja mielőtt beleöntötte 9V-volt benne, és utána fent volt majdnem egy napot a töltőn és 13V-re feltöltődött, hát én hazahoztam az aksit, belerakom, és még a benzint sem bírta felszíni a szivattyú, hát rátettem a mérőt, és 8V-ot mutatott a mérő, most már lassan 48 órája fent van maximális sebességgel a töltődik, és most van benne olyan 10.5V ez akkor most kuka, vagy csak fel kell erősödnie annak a savnak amit beletöltött meg az akkuvitnek, és akkor töltsem még, vagy dobjam ki? mert 11.8V alatt már az önindító se nagyon teker, nem indul be! nem tudom hogy eléri e egyszer a 12.6V-ot! mert annyinak kell benne lennie igaz? de 12.40V-os aksi akkor abba hogy lenne 13V? nem nagyon értem, de a léneg hogy dobjam ki az aksit, vagy töltögessem még hátha csak fel kell erősödnie a savnak amit beletöltött? mert nem volt benne!
2013. máj. 19. 13:24
 1/4 anonim ***** válasza:
HA régen volt benne sav, akkor csak deszt vizet szabad ráönteni. Szerintem vegyél egy új akkut, ne ezzel szenvedj.
2013. máj. 19. 13:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem "erősödik" a sav, felesleges vele kínlódni: valószínűleg a kortól és/vagy nem megfelelő használattól elment a kapacitása (nem tartja a töltést a leülepedett iszaptól meg egyebektől a lemezek között).

Vedd ki, tegyél be egy másikat, ezt meg add le egy vastelepen, mert 120-160 HUF kilója.

Az új akksira pedig figyelj oda, hátha akkor tovább fogja bírni.

2013. máj. 19. 14:22
 3/4 A kérdező kommentje:
sokat kibírt ez, mert 4 éve van nálam a motor, és gondolom nem vadonat új aksival adták oda nekem! szóval ez minimum 6-7 éves aksi! de veszek majd bele egy másikat :D
2013. máj. 19. 16:55
 4/4 A kérdező kommentje:
ja és sokat áll az aksi, mert ez nyári motor, és csak nyáron van beindítva, egész télen áll, utána meg nyáron sincs azé olyan sokat használva! havonta 2-3-szor van vele menve nyáron! de akkor sem 500km-et hanem csak max 50-et egy hónapba!
2013. máj. 19. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!