Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam ma egy kocsit, de a...

Eladtam ma egy kocsit, de a vevőnek gondjai vannak utólag, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eljöttek, megnézték, több mint 2 órán keresztül itt voltak, hogy szemügyre vegyék. Hazaértek vele probléma nélkül. Most meg felhív, hogy valami szét van rohadva a kocsin. És hogy adjak neki vissza (nem is kis összeget követel) a pénzből. Adásvételi szerződést megcsináltuk. Nem új kocsi, ha használt autót vásárol az ember, mindig talál rajta javítanivalót. Ha nem adom meg azt az összeget, amit kér, akkor visszahozza a kocsit. Jogos ez?
2013. máj. 17. 21:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Ezt a cigányok szokták csinálni. Ha most adsz vissza pénzt jövőhéten megint találni fog hibát és megint követel vissza pénzt.
2013. máj. 17. 21:18
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagy neki köteles vissza adni semmit se!

Az adásvételiben benne van, hogy mindenről tájékoztatta az eladó a vevőt, és az tudomásul vette, ha aláírtátok azután már mindegy.

2013. máj. 17. 21:22
 3/20 sheex válasza:
Asszem ez válasz lesz neked: [link]
2013. máj. 17. 21:24
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem tudtam a problémáról, ők sem vették itt észre, nem is tudom, hogy most hogy tűnt fel nekik, ha itt nem. Képet küldtek nekem róla, így tudom, hogy miről van már szó. Tehát nem átb*sztam őket, szóltam volna, ha tudok róla. Egyébként régi autó, 86-os tehergépkocsiról van szó. És az árat is úgy vélték itt, hogy nagyon megéri annyiért, amennyiért megvették. "Mert hogy milyen jó állapotban van, mert ami nekik van az már egy roncs." Ezért nem értem most a problémájukat. De nem csak hogy pénzt, hanem még alkatrészeket is kérnek tőlem cserébe.
2013. máj. 17. 21:33
 5/20 anonim ***** válasza:

Ha átb*asztad őket ha nem semiért nem terhel felelőség téged met már az adásvételit aláírták nehogy fizes nekik egy forintot sem.

Ez most olyan megveszel egy kereskedőtől egy használt autót ,egy hétműlva visszamégy hogy ez meg az nem jó ha még át is baszott úgyis elzavar a francba és letud anyival ő nem mondta hogy vedd meg azt az autótt.Itt ate esetedben ugyan ez ahelyzet szépen mond meg neki használt autót vettél ez nem új és arról nem én tehetek hogy egy hét múlva elromlot valami rajta stb.

Aki használt autót vesz annak tudia kelet h,ogy benne van a pakliba, hogy lehet 1 hét múlva vagy 2 hónap múlva de az is lehet hogy csak 2 év múlva lesz hibás az az autó.

Egyszerűen ne foglalkoz vele ne vedd fel atelefont ne nézegesd meg a képeit és majd abba hagyja úgy sem tehet semmit jogilag.

2013. máj. 17. 21:48
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Ne hgyd magad lehúzni ezek szerintem direkt ilyenek re utaznak kitt tudnak palira venni.Tényleg tipikus ci*gányok
2013. máj. 17. 21:50
 7/20 sheex válasza:

Rákerestem és csak akkor reklamálhatnának ha autókereskedő lennél és nem pedig magánszemély.

"Lehetőleg csak olyan gépkocsit vásároljunk meg, amely esetében az eladó gépjárműkereskedő, s nem egy másik magánszemély, ez esetben jár az egy év szavatosság."

2013. máj. 17. 21:52
 8/20 A kérdező kommentje:
Most hogy így említitek a kisebbségieket.....a pasas elég sötét bőrű volt, szerintem még nem az idei napsütésben barnulhatott le, bár ki tudja....nem mondom rá határozottan, hogy az. :) A felesége viszont 100%, hogy nem az. És ő a nagypofájú, ő hepciáskodik a telefonban.
2013. máj. 17. 22:04
 9/20 A kérdező kommentje:
Mellesleg, köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
2013. máj. 17. 22:17
 10/20 Napkiraly ***** válasza:
91%
mondd meg neki, hogy vagy most hiánytalanul visszahozza, cash vissza, adásvételi széttép, és kuss van, vagy felejtsen el
2013. máj. 17. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!