Mennyire számít az olajcsere?
Van egy 1.0-s suzukim, 200.000km-el, és kb 5000km/1L olajat eszik meg, 10W40-es félszintetikus GM olajat használok, szóval egyszerűen kiszámítható, hogy egy 15.000 km-es olajcsere periódus alatt 3x töltök bele 1L olajat.
Az 1.0-s motorban összesen 3,5L olaj van, tehát elméletileg teljesen lecserélem az olajcsere periódus alatt.
Tudom, hogy az olajcsere nem hagyható el, de mivel mindig friss olajat kap, ezért látvány alapján még nem tűnik nagyon használtnak (viszonylag világos) az olaj.
Esetleg el lehet húzni az olajcserét, ha mindig kap friss olajat?
Mondjuk 15.000km helyett 20-25.000 után cserélném az még belefér?
szűrőt cseréld ki 15 ezrenként, de a le engedett olajat átszűrheted és visszatöltheted
bár igazából az a motor már nagyon vágyna egy felújításra...
Inkább azzal kéne foglalkoznod, hogy mennyire nem normális, hogy így eszi a gép az olajat....
Nekem 350,000 km van az autómban és kb 1 dl olajat eszik meg 10,000 km alatt...
250-ért vettem a kocsit, nem kell ennek motorfelújítás :)
végülis igazatok van nem érdemes ilyen apróságokon spórolni, cserélem majd 15.000-ként
kaphatok, de minél kevesebbet akarok költeni rá, nyilván mert egy 250-et érő kocsira gazdasági totálkár rákölteni 150-et
Megy ameddig megy, aztán vagy költök rá, vagy bontó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!