Mit lehet tenni ha csúszik a váltó egy 20 éves gépen?
Figyelt kérdés
Ikarus 280-as buszomon rettenetesen csúszik a váltó. Odabent a szerelőknek hiába mondom, hiába írom be a busz szervízkönyvébe, leszarják. Van valami "házi prakitika" ennek megoldására? Ja, automata váltós, ha ez számít valamit.2009. okt. 1. 19:11
1/16 anonim válasza:
Nem a kuplung csúszik? még olyat nem hallottam hogy a váltó csúszik. Házi praktika nincs ilyenre, kuplung tárcsa csere vagy a szerkezettel van gond akkor annak cseréje.
2/16 A kérdező kommentje:
Hát automata váltós tehát kuplung az nincs neki :D
2009. okt. 1. 19:30
3/16 anonim válasza:
Már hogyne lenne kuplungja az automatásnak? Attól még hogy nem te kezeled, igenis van. :)
A váltó meg amúgy sem tud csúszni, lévén fogaskerekek kapcsolódnak egymáshoz.
4/16 A kérdező kommentje:
igen?:o ezt nem tudtam :D Vezetni tudom őket de semmi mást :) És a fogaskerekek nem tudnak kikopni vagy valami? Amúgy azt csinálja, ha váltana kettesbe, elkezd üvölteni, aztán beránt egy nagyot és felvált...
2009. okt. 1. 19:51
5/16 anonim válasza:
Bocsi de nem gondoltam volna hogy egy buszsofőr nem tudja mi az a kuplung, kuplungtárcsa. Ha megvan a D-d, C-d is van és B-d is. Hogy mentél át ezek műszakiján?:)
6/16 A kérdező kommentje:
bemagoltam.... :D Meg tudod, nőből vagyok :P
Amúgy azt hogy a váltó csúszik, nekem a fiúk mondták, bár ezt én is megkérdőjeleztem :D:D
2009. okt. 1. 20:09
8/16 A kérdező kommentje:
Most hogy mondjátok, kezdenek az emlékek előtörni... :D kuplung alias tengelykapcsoló...:) de rég is volt 2001:D pedálra rögzült be az agyam nagyon:S
2009. okt. 1. 20:14
9/16 anonim válasza:
Házi praktika nincs rá! Váltó felújítás kellene, de annak az öreg gépnek már nem fognak hozzányúlni a váltójához! Majd egyszer szétesik, és akkor talán kapsz valami kevésbé roncs rozsdatemetőt! Ha cseréltek is benne rendszeresen olajat, és szűrőt, ez a gép akkor is öreg mint a föld. Ne csodálkozz, hogy beteg.
10/16 A kérdező kommentje:
Ó ne féltsd te Őt, voltak már öregebbek is felujításon :)
Csak épp őt nem akarják... Igaz hogy 3 éve volt, de akkor csak vázjavítás, külső belső felújítás és új motor, a váltója ugyan az mint amivel született. Amúgy az olajcsere és hasonlók nem az én dolgom, hanem a műszaké, akik addig nem kezdenek velük semmit, amíg megy! sajnos.
2009. okt. 1. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!