Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen kis-fogyasztású autót...

Milyen kis-fogyasztású autót vegyek napi munkába járáshoz?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy gyes után csak 30 km-re a lakóhelyemtől találtam munkát. Melyik az az autó,amelyik keveset fogyaszt, akár dízel, akár benzines, hogy ne menjen el a jövedelmem nagy része üzemanyagra?

2013. máj. 14. 11:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hú, nagyon sok segítséget kaptam, köszönöm a sok választ. Kb. 1,5 MFt-ért szeretnék venni autót. A tömegközlekedést azért zárnám ki, mert van egy 2 éves kisfiam, akit bölcsibe kell vinnem előtte, és haza is kell hoznom munka után. Ha busszal megyek, akkor nem érek vissza 5-ig és bezár a bölcsöde:), illetve már fél 7-re be kell vinnem reggel, negyed 8 helyett...

Toyota yaris-ról mi a véleményetek?

2013. máj. 15. 09:56
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

"na most komolyan..: szóval motort, mopedet, robogót ne!"

Miért is ne? Oké, télen megnehezíti a helyzetet, de legyünk már racionálisak: vegyünk egy átlagbéren vagy az alatt élő embert: pénzügyi öngyilkosság, hogy autót vegyen a munkába járáshoz, hacsak nem munkaeszközként van rá szüksége. Derrogál, hogy ne egy kocsiba ülj be reggel hanem a motorra, biciklire, buszra pattanj fel? A szomszéd lenéz miatta? Akkor nem ezen közlekedési eszközökkel van a baj, hanem a havi keresettel. Aki 2-300.000 forintot visz haza már megengedhet magának egy kis- vagy közepes autót, de ez alatt szerintem igen kivételes eset, hogy valaki rezsi, kaja, gyereknevelés, stb. mellett félre tudjon egy ekkora összeget rakni. Nem állítom, hogy nincs ilyen és neki nem szükséges, de a 30 kilométerre bejárni nettó ráfizetés. Kb. ennyiről van szó egy kicsi (mondjuk Fiat Seicento) autó esetében:

Üzemanyag: 35.000/hó

Kötelező+adó: 6000/hó

Javítás, üzembentartás: 8000/hó

Majdnem 50.000-nél járunk, és mivel kaptunk többet mint egy robinál? Semmivel, az meg sacc/kb fele ennyiből elmegy és vásárláskor is fele annyit fizetsz (bukóval eggyüt), plusz egy kemény téli napon épp elméjű ember egy ilyen lélekvesztővel se nagyon mer kiállni az udvarból. Bevásárolásnál, más egyéb utaknál sem korlátoz, hacsak nem akarjuk a család apraja nagyját szállítani, de ez itt nem volt kritérium. Akkor még egyszer kérdezem: miért ne?

2013. máj. 15. 10:20
 13/15 anonim ***** válasza:

A yaris is kicsi inkább aswift de ha enyire utálod te is asuzukit kérdező akkor inkáb valami nagyobat nézzél és ha a fogyasztás afő szempont akkor dízelt anagy dízelek is kb anyit esznek mint akisseb benzinesek.

Egy két éves gyerek mellé nem árt ha van hely ,könyeb ki be rakni az autóba

Ha enyi pénzed van akkor már valami ilyesmiket vegyél

Toyota avensis

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

it vannak a fogyasztás adatai

[link]

vagy ha valami fiatalabbat akarsz akkor ott a suzuki sx4 dízel ez is nagyobb a yaristól és már jóval biztonságosabak mint a régi suzukik

[link]

[link]

[link]

[link]

itt az 1.6 fogyasztási adatai

[link]

és az 1.9 es fogyasztás adatai

[link]

A suzukihoz olcsóbb az alkatrész és fiatalab a toyota avensis egy picit idősebb de viszont nagyobb kényelmeseb autó :)

2013. máj. 15. 17:05
 14/15 meheszlivia válasza:

Hasonló cipőben jártam néhány éve.

Lakóhelyemtől 70 kilométerre találtam megfelelő munkát, így keresnem kellett egy olcsó , kis költségekből fenntartható autót.

Opel corsa b 5 ajtós 1,5 diesel.Ez mellett döntöttem, és nem bántam meg.

Sok hozzá nem értő akart lebeszélni a dieselről, most már tudom kár lett volna hallgatnom rájuk.

Olcsóbban jártam vele munkába, mint a buszjegyem került volna...(így ösztökélik az embereket a tömegközlekedésre)

6 éve vettem 400 ezerért.

fogyasztása jelenleg is 4,5 liter 100 km

Éves !! biztosításom (B6) baleseti adóval együtt 7800 FT !!

A motor (isuzu) szinte elnyűhetetlen, olajcserén kívül semmi.

A kaszni kicsit gyenge, de olcsó a javítás.

pl: egy visszapillantó új ára 2 ezer

első lámpa új 3,5 ezer

6 éve hajtom a kicsi kocsit, minimális költségekkel, nem bántam meg a vételét.

2014. jan. 15. 21:42
 15/15 anonim válasza:
Audi A6 2.7 biturbo!
2016. dec. 11. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!