Az 1.1 -es Trabantnak mennyi a fogyasztása?
A kézikönyvében azt olvastam hogy 60Km/h -nál 4,4L 90km/h -nál 5,9L.
Több helyen olvastam azt, hogy jó beállítással 5-6 litertől nem fogyaszt többet, de olyanokat is láttam ahol 8-9 litert írtak ami azért sok. Vagy lehet, hogy ezek már széthajtott példányok ezért ennyi a fogyasztásuk?
Jó beállítással.. a motor sem tart örökké. Ha nincs is széthajtva, de csodát ne várj. ez bizony régi konstrukció, képzeld el, mikor tervezték?
Na, ezek után ne lepődj meg semmin. Egyébként jó autó, jó motorral, csak a fogyi, az bizony nem 4.4 liter.
4,4 liter minden plusz súly nélkül a gyári tesztpályán erős hátszélnél.
Ez egy gyári adat, nem igazán lehet reprodukálni, főleg nem reális használati körülmények között a forgalomban.
A régi 1200-as Ladák gépkönyvében is valami megdöbbentő gyári adatot tüntetnek fel. Már nem emlékszem pontosan, de talán valami 7 litert?
Az én autóm (7 éves Opel) is gyárilag 4,2-t fogyaszt, gyakorlatilag meg 6 alá csak nagyon óvatos jobb lábbal lehet vinni.
A Trabantra a reális olyan 6-6,5 liter lehet ezek alapján.
Volt apósomnak 1.1-as Trabija van...
Inkább 8-9-10 mint 5-6-7.....
a WV motor elnyűhetetlen, persze olaj kenés hiány megfőzés széndékos széthajtás ellen semmi nem véd.
A leírt fogyasztási adatok valósak, ha jól be van állítva akkor 5-6 lityó, ha rosszul van beállítva akkor simán 8+ litert is megeszik
Nekünk 7 liter alá csak nehezen ment, viszont feljebb se, és nagyon jól megy továbbra is.
Hosszútávon (250 km) 90-100 autópályán lement 5,5 re is pedig volt benne egy 45 perces BP dugó is...szerintem nagyon függ a motor hőmérséklettől, mert emlékszem hogy a venti folyamatosan ment és a 2. zöldben ment.
Szóval...
Egyébként nagyonrégi a motor
ez az 1043-as moci eredetileg 83-ban mutatkozott be.
30 éves konstrukció már...ezt még viszonylag örök életre tervezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!