Leander0101 kérdése:
Van egy golf 4 pdtdi-m és tönkre ment a kuplung ill. a kettőstömegű lendkerék nem egy olcsó dolog hozzá egy szett! Valahol hallottam hogy a kettős tömegű lendkereket lehet helyettesíteni egy kiváltó szettel?
Figyelt kérdés
Ha igen árthat e valamilyen téren a járműnek2013. máj. 5. 10:39
11/14 anonim válasza:
Szerencsés vagy ,benne vagy a 15 %-ban :)
12/14 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő,de mi lenne,ha egyszerűen összehegesztenék a két tárcsát,hogy ne tudjon elfordulni egymáson?Működne az autó?Esetleg a főtengelytörés veszélyével,mint írták?
13/14 anonim válasza:
Nekem most kellett lecserélni a "helyettesítő" lendkerék mellett a kuplungtárcsát.Már rángatott, "bakkecskézett"az autó kis fordulatszámon. Mivel csak szettben kapható,inkább Luk kettőstömegűt vettem.Sokkal simábban,nyugodtabban megy azóta az autó.75eft a Luk kettőstömegű,a helyettesítő szett is van ennyi,de csak addig tart,amíg a kuplungtárcsa akkor meg minek??
14/14 SaltyNYH válasza:
A kettős tömegű összehegesztése esetleg akkor működhet, ha a kuplungtárcsát egyúttal kicseréled hagyományosra, ami komoly méretű rugókat tartalmaz. Ja, és persze a hegesztés után nagy fordulatszámon dinamikus kiegyensúlyozó gépen kiegyensúlyoztatod a kettős tömegű lendkerekedet.
Viszont kétséges, hogy a kettős tömegű lendkerékre passzoló nyomólaphoz fogsz találni olyan kuplungtárcsát, ami hagyományos rugós, de mégis passzol. Ha találsz, érdekes kísérlet lehetne!
Az egytömegűre alakító szetteknek épp az a lényege, hogy a rugós tárcsára térnek vele vissza, ami részlegesen helyettesíti a kettős tömegű lendkerékben lévő nagyon komoly rugózást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!