Gazdaságos városi autó "fillérekért". Régi Peugeot próbált valaki ebben a szerepben?
Olcsón keresek kis fogyasztású városi autót. Először kispolskira gondoltam :-). Aztán kipróbáltam egyet, és nem tetszett, ahogyan a fék fog, jobban mondva nem fog.
Most 205-ös Peugeot-ot nézek, 1000-es motorral, vagy Citroen AX-et.
Naponta összesen 30 km-et mennék vele, max. 150 000-et szeretnék rászánni, szempont a kis fogyasztás, jó korrózió védelem, alacsony szervizköltség. Budapesten használnám, most napi 3-órát buszozok.
Csak 3-4 évig tartanám meg ezt az autót, ezért lehet régi is, amiről feltehető, hogy ennyit még kibír.
"zempont a kis fogyasztás, jó korrózió védelem, alacsony szervizköltség."
Egyszázötvené'? Ugyan már...
250 körül talán találsz egy régi swiftet egy nagypapa hagyatékából, ami talán kibírja még 3-4 évig. De rohadni az is fog amint elkezded használni. (bár nem hiszem, hogy ez egy 150e forintos autónál szempont lehet...)
Autós kérdésben divat egymást leszólni, az úton meg ledudálni...
Azért írtam a régi Peugeot-okról, mert a városban járva kelve, meg ismerősök autóit megnézve azt láttam, hogy kevéssé rohadnak mint pl. a Volkswagen-ek, meg Suzukik.
Ha lehet, olyan írjon aki próbálta már ezeket a típusokat.
Én a Vw Polo-kat ajánlanám. Speciel nem 150-ért vettem az enyémet, hanem 180-ért, de pont ugyan ilyen megfontolásból, mint te. Ez 4 éve volt.
A kocsi azóta is vígan elvan, 1043ccm 45LE-s vadállat. :)
Nem rohad, nem pusztul meg, semmi baja. 5,5l-el járkálok (télen 6,5), alkatrészt bontóban szinte utánam dobják, és utángyártottan se sok. Fenntartás egy vicc apám kocsijához képest (az egy 9 éves Mitsubishi Lancer).
Egy hibája van, hogy a tetőn a lakkréteg pattogzik pár helyen. De ez engem nem zavar, mert más baja nincs. Városi használatra tökéletes, nagyon virgoncan lehet haladni vele, tekintve, hogy nem nagy. Csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!